4ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που συνδύαζε αφήγηση, παιχνίδι και ιστορική γνώση έζησαν οι μαθητές του τμήματος Β΄1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.  Στο πλαίσιο της  Πολιτιστικής Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας και γνωριμίας με τους συγγραφείς της πόλης μας επισκέφτηκαν το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, όπου συνάντησαν τη συγγραφέα,

ANASTAS2νηπιαγωγό και Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Ελένη Αναστασοπούλου και το έργο της «ο Μπαμπαγιούμ και οι καραμέλες».

Μέσα από την αφήγηση της ιστορίας του βιβλίου και τη συζήτηση με τη δημιουργό του δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τις εμπειρίες της, να παρακολουθήσουν μια σύντομη βιντεο-παρουσίαση του ταξιδιού της στην Αφρική και την αναπαράσταση εικόνων του παραμυθιού μέσα από δημιουργικό παιχνίδι.

Οι μαθητές γνώρισαν μέσα από τις διηγήσεις της συγγραφέως, τις συνήθειες και τη νοοτροπία μιας άλλης χώρας αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες της διαβίωσης συνομήλικων τους, άκουσαν παράξενους και ενδιαφέροντες ήχους της Αφρικής και άγγιξαν χειροποίητα παιχνίδια φτιαγμένα από πρόχειρα υλικά.

Μετά τη ενδιαφέρουσα συνάντηση τους με την κ. Αναστασοπούλου Ελένη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης, ξεναγήθηκαν στον 2ο όροφο όπου και απόλαυσαν την έκθεση Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση βιβλίου. Τέλος, επισκέφτηκαν και τη δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου, όπου είδαν δεκάδες τίτλους βιβλίων κατάλληλων για την ηλικία τους και έμαθαν τον τρόπο δανεισμού τους. Τους μαθητές συνόδευε η δασκάλα τους Γραμματή Καΐπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ