“AIVIDA” – ΑΧ ΖΩΗ! ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 οι μαθητές του Συνόλου  Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα παρουσιάσουν στο αμφιθέατρο του Σχολείου παράσταση φτιαγμένη από το υλικό των ονείρων τους.

Οι μοναδικές μελωδίες των fados της Πορτογαλίας, τα χορευτικά, διάφορα μουσικά ακούσματα από εφηβικές ταινίες (“TeenBeachMovie”, “Aladdin” και Musical “Grease”), καθώς και κείμενα με θέμα την εφηβεία θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδέψει σε έναν κόσμο συγκίνησης, ευαισθησίας, ρομαντισμού και έντονων συναισθημάτων.

Η παράσταση αποτελεί, για τους μεγαλύτερους στην ηλικία, μία συνάντηση με τις αναμνήσεις τους. Εξάλλου η τέχνη λειτουργεί ως εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας των εφήβων, οι οποίοι προσλαμβάνουν τις ευεργετικές επιδράσεις της. Με «δάνεια» από τη δεκαετία του ’50 τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία γνωριμίας μαζί της. Εν τέλει, η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στην ηλικία των μεγάλων «θέλω» και «μπορώ» της νέας γενιάς!

Ενδιαφέρουσες, ολιγόλεπτες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι: Ελένη Αναστασοπούλου (MSc), Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τ. Σχ. Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου (PhD), Σχ. Σύμβουλος Μουσικών Θεσσαλίας και  Δημήτριος Παπαχατζόπουλος (PhD), Σχολικής Ψυχολογίας, Φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας δημιουργήθηκε μόλις το 2012 με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό  του Σχολείου κ. Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (ΠΕ16.01). Παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας του, καταφέρνει να έχει έντονη καλλιτεχνική δράση, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα του Σχολείου και της Λάρισας, αλλά και στο εξωτερικό.

Την Παιδαγωγική Ομάδα Εργασίας & Καθοδήγησης των μαθητών, εκτός από την υπεύθυνη του Συνόλου, αποτελούν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου: Σταυρούλα Πραντσούδη(ΠΕ19), Ιφιγένεια Σδούκου(ΠΕ08), Λεωνίδας Τέλιος(ΠΕ01) και Άννα Τσακάκη(ΠΕ16.01).

Την κινησιολογία – χορογραφία δίδαξε στους μαθητές η απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και σπουδάστρια της Ανώτερης Σχολής Χορού, Ελένη Μάρκου.

 

Η παράσταση θα επαναληφθεί για τους μαθητές του Σχολείου και την Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ