ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να βάλει τέλος στην προσπάθεια συκοφάντησης του τσίπουρου Τυρνάβου εξέδωσε ο δήμος Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, επιχειρούν να φωτογραφίσουν και να εμφανίσουν την περιοχή Τυρνάβου με μια στρεβλή εικόνα όσον αφορά την νομιμότητα και τoν τρόπο της παραγωγής τσίπουρου.

Ο αμπελώνας του δήμου Τυρνάβου με έκταση 25.000 στρ είναι από τους μεγαλύτερους και τους πιο αναπτυσσόμενους της χώρας. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται οινοποιεία – αποσταγματοποιεία (του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και ιδιωτών) όπως και διήμεροι παραγωγοί, τα οποία στο σύνολό τους αξιοποιούν τα σταφύλια που καλλιεργούνται στην περιοχή,  παράγοντας το πιο φημισμένο τοπικό τσίπουρο της Ελλάδας «το Τσίπουρο Τυρνάβου», συνδράμοντας με τον πιο καθοριστικό τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Η παραγωγή του τσίπουρου στην περιοχή έχει πολύ  μεγάλο παρελθόν και βρίσκεται σήμερα αποδεδειγμένα στην κορυφή των παραγόμενων αποσταγμάτων σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που καταδεικνύεται από την καταξίωση και την καθολική αναγνώριση της ποιότητας στο καταναλωτικό κοινό της χώρας και όχι μόνο.

Τα όποια μεμονωμένα περιστατικά που διερευνώνται ως προς την νομιμότητα τους, συνέπεια των ελέγχων που αξίζει να σημειωθεί πως συστηματικά γίνονται στην περιοχή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν και δεν χαρακτηρίζουν τα συντριπτικά μεγέθη της  παραγωγής του τσίπουρου στον τόπο μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου ως θεσμική έκφραση της τοπικής κοινωνίας δηλώνει για ακόμη μια φορά, ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε μέσο την τοπική αμπελοκαλλιέργεια και τα προϊόντα που παράγονται από αυτή, ενώ παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία τοπικού φορέα οίνου και αμπέλου για τη θεσμική και ποιοτική προάσπιση των παραγόμενων αποσταγμάτων της περιοχής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ