ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη διοργάνωση μιας σειράς γιορτών σε Αμπελώνα, Αργυροπούλι και Δένδρα, εξαπολύουν οι σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Αν. Ξηρομερίσιος. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαμε επισημάνει  την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, χωρίς καμία διάθεση και σκοπιμότητα αντιπολιτευτικής ρητορικής. Απλώς, η αλληλουχία των γεγονότων στο Δήμο πιστοποιούσε και συνεχίζει να πιστοποιεί την ασχετοσύνη, τη μικρόνοια και την αφερεγγυότητα της ‘’θολοκουλτούρας’’ που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου.

Δυστυχώς, μετά την παρέλευση δύο περίπου ετών από τις τελευταίες δημοτικές  εκλογές, τίποτα το ουσιαστικό και αναπτυξιακό δεν έχει προσφέρει στο Δήμο η παρούσα δημοτική αρχή.

Γύμνια παντού. Κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν έχει προωθηθεί, καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία δεν έχει υλοποιηθεί, κανένα έργο πνοής δεν έχει  λάβει σάρκα και οστά, ενώ και τα συνήθη ζητήματα της καθημερινότητας μένουν ανεπίλυτα και ταλαιπωρούν τους Τυρναβίτες, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να υφίστανται επιθέσεις αδεσπότων ζώων και να λαμβάνουν ληγμένα κοτόπουλα από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο.

Επειδή, λοιπόν, η ‘’θολοκουλτούρα’’ που διοικεί τον Δήμο βλέπει την ανημπόρια και την ασχετοσύνη της, αποφάσισε να το ρίξει στα γιορτάσια. Για να καλύψει την απουσία ουσιαστικού έργου, αποφάσισε περιφερειακές γιορτούλες, με τη λογική ότι θα δώσει στους ιθαγενείς θεάματα, αφού δεν μπορεί να τους δώσει άρτο. Άλλωστε, η δαπάνη και το κόστος των θεαμάτων δεν θα βαρύνει τα δικά τους πορτοφόλια, αλλά το κοινό ταμείο των ιθαγενών.

Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς οι Τυρναβίτες μόνο ιθαγενείς δεν είναι. Ήδη τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ήδη βλέπουν την μπίζνα που στήνεται, αφού ακόμη και η γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα – η μοναδική που έχει ουσία – πρόκειται να γίνει αντικείμενο στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης κάποιων ημέτερων ιδιωτών.

Ας αφήσει, λοιπόν, η ‘’θολοκουλτούρα’’ τα γιορτάσια και τις χαρούλες με ξένα κόλλυβα, κι ας κάνει κανένα ουσιαστικό έργο που θα ωφελήσει και τις τωρινές και τις επόμενες γενιές των Τυρναβιτών. Έχουμε μπουχτίσει από «χαζοχαρούμενους»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ