Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΝΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Από τον αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Γ. Νάστο πήραμε την παρακάτω απάντηση στα όσα ανέφερε η Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου για το θέμα των νηπιαγωγείων αλλά και για τη στάση του ως αιρετού:

“Τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι συνδικαλιστές, ούτε οι διευθυντές εκπαίδευσης ! Τα σχολεία τα κλείνει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση!!!

Προσωπικά το μόνο που έκανα ήταν να καταδείξω μια νομοθετική πρόταση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη ρύθμιση της οργανικότητας των νηπιαγωγείων, αυτής που αυξάνει τον αριθμό των παιδιών από 7 σε 14 ανά νηπιαγωγό, και που θα οδηγήσει σε κλείσιμο 45 νηπιαγωγείων στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Λάρισας, 2 μέσα στην πόλη της Λάρισας και 43 στην περιοχή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις υπηρεσιακές μεταβολές καθώς και στις προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών!

Δηλαδή, το μόνο που έκανα ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ήταν το καθήκον μου.

Φυσικά και καταλαβαίνω τη στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας που πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, άλλωστε αυτό την διόρισε η Κυβέρνηση να κάνει. Να εφαρμόσει την πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Δυστυχώς όμως αυτή η πολιτική δεν είναι κατά την άποψή μου υπέρ των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης, υπέρ των παιδιών και του ελληνικού λαού. Έτσι είμαστε σε αντίθετα «στρατόπεδα» διοίκηση και εκπαιδευτικοί.

Τι κρίμα όμως, η κυρία Περιφερειακή Διευθύντρια παρ` όλο που είναι νηπιαγωγός θα συνδέσει το όνομά της, αν τελικά ψηφιστεί και εφαρμοστεί η πρόταση νόμου ως έχει, με το κλείσιμο δεκάδων νηπιαγωγείων στη Θεσσαλία.

Πραγματικά λυπάμαι που μιλάει για κακόβουλη παραπληροφόρηση και συνδικαλιστική σκοπιμότητα. Έτσι γίνεται «Βασιλικότερη του Βασιλέως». Η πρόταση νόμου είναι σαφής και τα στοιχεία των παιδιών στα νηπιαγωγεία πέρα για πέρα αληθινά!

Μακάρι να μην γίνουν έτσι τα πράγματα, μακάρι να μην εφαρμοστεί κάτι το τόσο απεχθές!

Όλοι ζούμε κι εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο. Ο κάθε παράγοντας κάνει τη δουλειά του. Δεν χρειάζονται εντάσεις ούτε προσωπικές αντεγκλήσεις. Ψυχραιμία! Το ποιος έχει δίκιο θα το δείξει ο χρόνος.

Νάστος Γεώργιος αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας

ΣΗΜ: Δεν είμαι αιρετός της ΔΑΚΕ, είμαι αιρετός των εκπαιδευτικών εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ