ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Φέτος θα διοργανωθούν γιορτές ανθοκομίας, κτηνοτροφίας και αχλαδιού σε Αμπελώνα, Αργυροπούλι, Πλατανούλια 

Με κυρίαρχο ζήτημα τη διαφωνία της αντιπολίτευσης για την εκχώρηση και φέτος του καλλιτεχνικού κομματιού της γιορτής κρασιού σε ιδιώτες αλλά και την εμφάνιση ιδιώτη που κατέθεσε πρόταση για την ενοικίαση του χώρου των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της γιορτής έναντι τιμήματος, συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της διάθεσης των δημοτικών χώρων της γιορτής.  

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ν. Μαλάκος, Αστ. Χατζηκράχρης και Αν. Ψύρρα, υποστήριξαν ότι θα πρέπει τη γιορτή να διοργανώσει στο σύνολό του ο δήμος θέση την οποία απέρριψε η πλειοψηφία του δ.σ., αν και ο σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Δ. Κουτσίνας τάχθηκε κατά της εκχώρησης του καλλιτεχνικού κομματιού της γιορτής σε ιδιώτες.

Από την πλευρά του ο ιδιώτης που ζήτησε και πήρε το λόγο στη συνεδρίαση υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να ενοικιάσει έναντι τιμήματος το χώρο και ζήτησε να πάρει μέρος στην όποια διαδικασία αποφασίσει ο δήμος για την επιλογή ιδιώτη διοργανωτή, αν και όπως ανέφερε στο κείμενο της προσφοράς του θα ήθελε να γνωρίζει από τώρα αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του δήμου.

Απαντώντας στις διαφωνίες της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι επιλογή της δημοτικής αρχής η διοργάνωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της γιορτής από ιδιώτη, ενώ στο ιδιώτη που εκδήλωσε ενδιαφέρον απάντησε ότι ο δήμος θα επιλέξει τη διαδικασία και το χρόνο ανακοίνωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η φετινή γιορτή θα διοργανωθεί το τριήμερο 26 – 28 Αυγούστου.

Οι υπόλοιπες γιορτές

Εν τω μεταξύ χθες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνδιοργάνωσης από το δήμο και την ΚΕΔΗΤ της 1ης Γιορτής Ανθοκομίας στον Αμπελώνα στο χώρο του πάρκου Αγίου Γεωργίου το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, τη συνδιοργάνωση της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι στο χώρο του ποταμιού στις 12 Ιουνίου, αν και όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από το 2017 η γιορτή θα διοργανώνεται νωρίτερα και τέλος τη συνδιοργάνωση της 3ης Γιορτής Αχλαδιού στα Πλατανούλια στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ