ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Συγγραφείς & μαθητές & animation», (μαθητές συνομιλούν με συγγραφείς, γνωρίζουν παιδικά βιβλία και βλέπουν animation), η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct»,

ΠΟΚΕΛ3σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία, εξοικειώθηκαν με τον κόσμο του βιβλίου και τη διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας, αφού γνώρισαν από κοντά 2 Λαρισαίους συγγραφείς, με τους οποίους συνομίλησαν κιόλας, με την Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου και τον Βασίλη Καραβίδα. Τέλος, οι μικροί μαθητές απόλαυσαν κινούμενες εικόνες, με την τεχνολογία του animation, αφού έγινε προβολή 4 επιλεγμένων, ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους, από τις βραβευμένες, του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ