ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαφαίνεται λύση στο θέμα των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

Παρουσία φορέων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας μπήκαν στο «μικροσκόπιο» τα προβλήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία που γίνεται δυσκολότερη καθώς ο κόσμος είχε και έχασε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και κάνοντας λόγο για επερχόμενη «κοινωνική έκρηξη».

«Η έλλειψη σταθερότητας, το κόστος ενέργειας, η απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος και επενδυτικού πλάνου και η γραφειοκρατία αποτελούν τροχοπέδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Αγοραστός, με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων να εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον, με αύξηση της ανεργίας και νέα «λουκέτα».

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα νέων αγροτών και τα περίφημα κριτήρια, αλλά και στο θέμα της τηλε-επισκόπησης, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η εκχώρηση του προγράμματος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενώ λύση στο ζήτημα της τηλε-επισκόπησης θα δοθεί άμεσα μετά από σχετικές επαφές με το αρμόδιο υπουργείο.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Με τον επικεφαλής της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία” Στάθη Ντούρο να περιγράφει «χουντικής έμπνευσης συμπλεύσεις Αστυνομίας και Στρατού» στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Κουτσόχερο και Βόλο, αλλά και την αίσθηση που προκάλεσε επιστολή με 500 υπογραφές κατοίκων της Μάνδρας που έφτασε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Κ. Αγοραστός επανέλαβε πως «παραμένουμε παρατηρητές, αφού το θέμα ελέγχεται από το Συντονιστικό των Αθηνών», ενώ χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «οι πρόσφυγες στηρίζονται με όλους τους τρόπους και παρά την απόγνωσή τους πρέπει να σεβαστούν και τους νόμους του κράτους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Τέλος, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνεδρίασης, λύση στο πρόβλημα των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης φαίνεται πως θα δοθεί από την Περιφέρεια, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αγοραστού ήδη δόθηκε σχετική εντολή για εξετάσεις την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και τη Μ. Δευτέρα, εντός του ωραρίου των εξεταστών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ