ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ…

Με φράσεις όπως πολιτική του θερμοκηπίου, παρωχημένες πρακτικές κ.λπ., απάντησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου στην κριτική που του ασκήθηκε για την ανάθεση υπηρεσιών του δήμου όπως η συντήρηση πρασίνου σε ιδιώτες που του ασκήθηκε από τον επικεφαλής και το δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτη και Ν. Μπαντόγια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το να υπερασπίζεσαι τη διατήρηση ζωτικών υπηρεσιών στον έλεγχο το δήμο και να μην τις εκχωρείς σε ιδιώτες είναι πολιτική του θερμοκηπίου αφού η πραγματικότητα υπαγορεύει άλλα…

Το πλέον εξοργιστικό ήταν ότι χαρακτήρισε παρωχημένη πολιτική την υπεράσπιση του δημοτικού χαρακτήρα των υπηρεσιών αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλες υπηρεσίες αφού η δικαιολογία είναι πλέον εύκολη: “Δεν έχουμε προσωπικό”

Οταν όμως επιμένοντας ο κ. Μπαντόγιας τον ρώτησε γιατί τα λεφτά των δημοτών τα δίνουν σε ιδιώτες και όχι σε υπαλλήλους που θα προσλάβει ο δήμος και γιατί δεν πιέζουν για προσλήψεις, τότε “πέταξε την μπάλα στην εξέδρα”, τυρβάζοντας περί άλλων…

Το νερό

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος ούτε καν ανέφερε στις ενημερώσεις που έκανε την θετική για το δήμο εξέλιξη με τις αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν το δήμο και απαγορεύουν στη ΔΕΥΑ Λάρισας να ανορύξει γεωτρήσεις στο Δαμάσι για να εκμεταλλευτεί το νερό.

Όταν ρωτήθηκε από τον κ. Χατζηκράχτη επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι θα ενημέρωνε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ και ότι το θέμα ήταν απλά μια δικαστική απόφαση.

Ο κ. Χατζηκράχτης πάντως υποστήριξε ότι αν και ο νυν δήμαρχος συμμετείχε στην τότε δημοτική αρχή αποσιωπά σήμερα το θέμα γιατί δεν θέλει να δείξει ότι μέσα από αγώνες μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για αυτούς που αγωνίζονται.

Τα προσχήματα για την παράταξη της πλειοψηφίας έσωσε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κουτσίνας ο οποίος χαρακτήρισε τιμητικό γεγονός τη συμμετοχή του στην ιστορική συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί τότε στο Δαμάσι και καθόρισε τις αντιδράσεις του δήμου για το θέμα του νερού, επισημαίνοντας ότι έγινε τότε ένας αγώνας σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ