ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μια μοναδική βραδιά υπόσχεται την Πέμπτη στο Αναψυκτήριο του Τυρνάβου ο Δημήτρης Μυστακίδης, που αναμένεται να ξεδιπλώσει όλη του τη δεξιοτεχνία πάνω στη λαϊκή κιθάρα και να ερμηνεύσει κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του αστικού λαϊκού τραγουδιού.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι γνωστός από τις συνεργασίες του, ως κιθαρίστας, στις μπάντες του Νίκου Παπάζογλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά έχει και άλλη μία ιδιότητα, αυτή του δασκάλου.

Από το 2001 είναι καθηγητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και σύνολα, ενώ από το 2014 διδάσκει το μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μαζί με την εκλεκτή παρέα των Δημήτρη Παπά, Γιώργου Τσαλαμπούνη και Ιφιγένειας Ιωάννου που τον συντροφεύουν στις κιθάρες και στο τραγούδι, ο Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο από σπουδαία ρεμπέτικα τραγούδια, τραγούδια του μεταρεμπέτικου, του αρχοντορεμπέτικου, του λαϊκού μας τραγουδιού, των Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά κ.ά.

“Τραγούδια που μας αρέσουν, τραγούδια που έχουν μια προϊστορία, που τα λέγαμε στις παρέες μας, που τα τραγουδήσαμε ξανά και ξανά…”. Τραγούδια διαμάντια του αστικού λαϊκού μας ρεπερτορίου έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Στο αναψυκτήριο του Τυρνάβου την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 10 το βράδυ απολαύστε την “εσπεράντο της λαϊκής κιθάρας”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ