ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική την Κυριακή 24 Απρίλη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας, με δεδομένο ότι η ερχόμενη Κυριακή 24 Απρίλη και η μεθεπόμενη, 8 Μάη είναι δυο από τις επτά Κυριακές του χρόνου,

οι οποίες έχουν οριστεί με νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρεί και η σημερινή, ως εργάσιμες για το Εμπόριο, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα “Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο”, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.

Ο Σύλλογος καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο:

Να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλάδο, μέσα από τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Να πάρει θέση μάχης απέναντι στο πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του.

Να βγει μπροστά, απορρίπτοντας το νέο έγκλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το οποίο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα μας στη κοινωνική ασφάλιση. Κλιμακώνουμε την αγωνιστική απάντηση, με τη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Να γυρίσει την πλάτη του στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους και στις προηγούμενες πανελλαδικές κλαδικές απεργίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν πανελλαδικές απεργίες για να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της, χωρίς κανένας εργαζόμενος να τη γνωρίζει δηλαδή την ίδια στιγμή που προκηρύσσουν απεργία παίρνουν μέτρα για την υπονόμευση της. Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη.

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση.

Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος!!

Καλούμε όλους τους εμποροϋπάλληλους να συμμετέχουν  στην πανεργατική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

αύριο Παρασκευή 22 Απρίλη στην Κ. Πλατεία στις 7.30 μ.μ. και στην 48ωρη πανεργατική απεργία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και  όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com