ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ PRINCE

Μια (ακόμα) μουσική ιδιοφυΐα που έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε θρήνο τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Το απόγευμα της Πέμπτης (21.04.2016) η είδηση “έσκασε” ξαφνικά από το TMZ: Πέθανε ο Prince! Κανείς δεν μπορούσε ή μάλλον δεν ήθελε να πιστέψει πως μια από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυΐες,

 ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη μουσική δεν βρισκόταν πια σε αυτόν τον κόσμο.

Οι πληροφορίες λίγες και συγκεχυμένες από την πρώτη στιγμή. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην έπαυλη του γνωστού τραγουδιστή. Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ο ίδιος ο Prince, που -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε ιστορικό επιληψίας. Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως μετά τον Bowie, ο κόσμος της μουσικής θα έχανε και τον Prince. Όμως το τραγικό νέο δεν άργησε να επιβεβαιωθεί…

Το περασμένο Σάββατο 15 Απριλίου είχε γίνει γνωστό πως το αεροπλάνο του Prince είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, στην πόλη Μολίν. Ο “πρίγκιπας” επέστρεφε από συναυλία στην Ατλάντα όταν δεν αισθάνθηκε καλά. Η επίσημη ενημέρωση ήταν πως έπασχε από γρίπη. Τώρα, με τους πάντες να αναζητούν την αιτία του θανάτου του, η λέξη “ναρκωτικά” κάνει την εμφάνισή της.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Το TMZ κι άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν πως η αιτία της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου του στο Μολίν δεν ήταν άλλη από την υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ήταν έξι μέρες πριν βρεθεί αναίσθητος στο ασανσέρ της έπαυλής του στη Μινεσότα, στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε όλη του τη ζωή.

Επικαλούμενο πολλές πηγές, το TMZ αναφέρει πως έξι μέρες πριν, στις 15 Απριλίου δηλαδή, ο Prince είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Μολίν εξαιτίας υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών. Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση όταν οι εκπρόσωποί του μίλησαν για γρίπη ήταν το γεγονός πως το αεροπλάνο ήταν 48 λεπτά από τον προορισμό του όταν αποφασίστηκε η αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα πάντα με το TMZ, ο Prince μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί του έκαναν ένεση η οποία συνήθως γίνεται για να αντιμετωπιστούν επιπτώσεις από οπιούχα. Οι γιατροί, του ζήτησαν να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Οι εκπρόσωποί του ζήτησαν ένα ιδιωτικό δωμάτιο αλλά από το νοσοκομείο τους είπαν πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν.

Έτσι, ο Prince αποφάσισε να πάρει την ευθύνη και να ζητήσει εξιτήριο. Τρεις ώρες αφού έγινε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο τραγουδιστής έφυγε παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών. Δεν ένιωθε καλά αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην έπαυλή του.

Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε σε πάρτι στη Μινεσότα. Ήταν η τελευταία του δημόσια εμφάνιση και είπε στους θαυμαστές του «περιμένετε λίγο πριν “σπαταλήσετε” τις προσευχές σας».

Η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό ήταν την Τετάρτη όταν πήγε σε φαρμακείο της πόλης Γουόλγκρινς μαζί με εργαζόμενούς του και φίλους τους. Όσοι τον είδαν είπαν πως ήταν αδύναμος και νευρικός. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν η τέταρτη φορά που επισκεπτόταν το φαρμακείο αυτή την εβδομάδα.

Αναίσθητος στο ασανσέρ

Αναίσθητος μέσα στο ασανσέρ της έπαυλης του στη Μινεσότα βρέθηκε ο Prince, όπως αναφέρει η έκθεση του σερίφη, Τζιμ Όλσον.

Αναλυτικά αναφέρει πως “… στις 21 Απριλίου 2016, περίπου στις 9.43 π.μ. (τοπική ώρα) οι αρχές έλαβαν μια κλήση για έκτακτο ιατρικό περιστατικό στα Paisley Park Studios. Όταν οι αρχές και το ιατρικό προσωπικό έφτασαν, βρήκαν αναίσθητο έναν ενήλικο άνδρα μέσα στο ασανσέρ. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η ώρα θανάτου του προσδιορίζεται στις 10.07 π.μ. Πρόκειται για τον Prince Rogers Nelson, 57 ετών.
Πραγματοποιούνται έρευνες για τα αίτια του θανάτου του”.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Prince, Yvette Noel-Schure, η οποία ανέφερε: “Με θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο θρυλικός τραγουδιστής, που υπήρξε είδωλο, Prince Rogers Nelson, πέθανε στην έπαυλή του στο Paisley Park σήμερα το πρωί στην ηλικία των 57 ετών. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του”.

Μερικά από τα… “διαμάντια” του

newsit.gr με πληροφορίες από TMZ και Daily Mail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ