Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι Ημέρες Πνευμονολογίας διεξάγονται για 17η συνεχή χρονιά, και εφέτος στο Βόλο. Όπως φάνηκε από πέρυσι η Πνευμονολογική κοινότητα αγκάλιασε αυτή τη δραστηριότητα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εταιρείας Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαριάς Νόσου.

Με την αμέριστη υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετείχαν στο προηγούμενο συνέδριο μας, αγοράσθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός, εκπαιδεύτηκε επιστημονικό προσωπικό και ήδη λειτουργεί εργαστήριο Ιατρικής Πλευροσκόπησης αναβαθμίζοντας της υπηρεσίες υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα υποστηρίζονται οι ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κλινικής. Αναμένεται να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του συνεδρίου περισσότεροι από 300 σύνεδροι από όλη τη χώρα. Το συνέδριο συμπίπτει με την κυκλοφορία νέων εισπνεόμενων σκευασμάτων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΧΑΠ. Είναι προφανές πως μαζί με τον αγώνα για τη διακοπή του καπνίσματος πρέπει να προσφέρεται σε αυτούς τους ασθενείς μια σχεδόν φυσιολογική ζωή με τη δυνατότητα άσκησης, αποκατάστασης, εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων. Επίκαιρη είναι επίσης η συνεδρία το Σάββατο 7 Μαΐου, 4:30-6:00μμ που είναι αφιερωμένη σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας σε κατοίκους και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον καθηγητή Νικόλαο Σιαφάκα για τη συμβολή του στην πρόοδο της Πνευμονολογίας στη χώρα μας και διεθνώς. Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα του απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στο κτίριο Παπαστράτου την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 8.15μμ. Την Κυριακή στις 11 το πρωί η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας θα τιμήσει τον καρδιολόγο κ. Θέμη Τσακνάκη για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ