ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗ ΧΑΛΙΒΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν «μαγική» εμφάνιση στο ΔΑΚ Γλυφάδας, όπου διέλυσαν με 74-37 τον ΠΑΟ και πλέον θέλουν μια ακόμα νίκη κόντρα στις «πράσινες» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Κορυφαία παίκτρια για τον Θρύλο ήταν η Χαλιβέρα με 14 πόντους, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων ολοκλήρωσε τον αγώνα και η Σταμάτη (10π.).

Ο επόμενος αγώνας με τον ΠΑΟ είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (24/4, 19:30) και θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο, όπου οι Κυπελλούχες σκοπεύουν να πανηγυρίσουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε!

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένες να επιβάλλουν το ρυθμό τους και το κατάφεραν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη με δύο τρίποντα, ένα από την Χαλιβέρα και ένα από την Σταμάτη, ξέφυγε στο σκορ και έδειξε από νωρίς τις… άγριες διαθέσεις της! Οι Κυπελλούχες συνέχισαν να είναι καταιγιστικές στην επίθεση και γρήγορα έφτασαν στο +10 (14-4), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (22-6).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και με αιχμή του δόρατος την Μπόνη ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +18 (28-10). Οι «ερυθρόλευκες» εγκλώβισαν τον ΠΑΟ με την ασφυκτική τους άμυνα και με συνεχόμενους πόντους στην επίθεση κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 21 πόντους (38-17)!

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο όχι μόνο δεν έριξε την απόδοση του, αλλά ανέβασε τη διαφορά με το… καλημέρα στο +30 (49-19)! Τα κορίτσια έκαναν σμπαράλια την «πράσινη» άμυνα και με συνεχόμενα τρίποντα από τις Χατζηνικολάου, Σταμάτη και Χαλιβέρα έφτασαν γρήγορα στο +38 (57-19). Οι γηπεδούχες πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτα στη φετινή σεζόν και με επιμέρους 28-10 (66-25) απέδειξαν περίτρανα πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Στην τέταρτη περίοδο ο τεχνικός του ΠΑΟ έριξε λευκή πετσέτα, με τις αθλήτριες του Θρύλου να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Οι Κυπελλούχες κράτησαν δυνάμεις για τον αγώνα στη Λεωφόρο, όπου αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 38-17, 66-25, 74-37.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ): Γκοτζή 2, Σταμάτη 10, Μπόνη 13, Χατζηνικολάου 7, Καλογήρου, Μπαλτά 6, Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 14, Τζόνσον 8(12 ριμπ., 4 ασίστ), Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 4, Κριστόφερσον 6.

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 5, Δανούση, Αυτζή, Καλημέρη, Κόνιαλη, Αλμπάνεζ 2, Σλούκα 3, Δίελα 1, Παντέλη 4, Λύμουρα 2, Ντέλβα 13(13 ριμπ.), Κυριακοπούλου 7.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ