ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης περιφέρειας Θεσσαλίας

Συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκτός ημερήσιας διάταξης τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλίας Αναδείχτηκε η οξύτητα των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των μνημονιακών  νόμων των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ,

με τα γνωστά αποτελέσματα (λουκέτα, ανεργία κλπ).

Ο  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Β Μπούτας παρεμβαίνοντας τόνισε πως: «μπροστά και στις εξελίξεις που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι προφανές πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δείχνει για μια ακόμη φορά τις πραγματικές στοχεύσεις της. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό, η περιβόητη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, είναι απλώς στάχτη στα μάτια για να κρύψει την πραγματικά εγκληματική έκταση των μέτρων με τα οποία έχει συμφωνήσει. Ματώνει και αυτή το λαό,  όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μόνο σκοπό την χρηματοδότηση και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Φορολογικό, ασφαλιστικό, αναπτυξιακός νόμος, κόκκινα δάνεια, πακέτα Γιουνκερ κλπ όλα είναι στη διάθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτή είναι η πολιτική την οποία εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα για να στηρίξουν την κερδοφορία των λίγων, ματώνοντας μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να παρέμβει με ψήφισμα με κατεύθυνση:

  • Να καταδικάσει κόμματα και βουλευτές που ψήφισαν το τρίτο αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια
  • Να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και να καλέσει το λαό της Θεσσαλίας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσει ο νέος ασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης
  • Να διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη και πρόνοια
  • Να μην υπάρξει καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Να επιστραφούν τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
  • Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

 

 

 

  1. Είναι γνωστές οι απολύσεις δύο εργαζομένων  της ΕΞΑΛΚΟ στη Λάρισα και  της συνδικαλίστριας Τασούλας Τασολάμπρου στην ΒΕΜΕΚΕΠ στο Βόλο. Πρόκειται καθαρά για συνδικαλιστικές διώξεις που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και την αποτροπή τους να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα στο περιφερειακό συμβούλιο με το οποίο καλεί να καταδικάσει την εργοδοτική τρομοκρατία και να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Το προεδρείο δεσμεύτηκε να συντάξει ψήφισμα με την ευθύνη της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία ήδη συγκροτήθηκε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ