ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην έρευνα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «JobBroker- Ανάπτυξη Ικανοτήτων Συμβούλων Εργασίας», απευθύνουν οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Στόχος της έρευνας είναι να συζητήσουμε μαζί σας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μας πείτε τη γνώμη σας σχετικά με την υπηρεσίες ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα.

Υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες;

Είναι αρκετά εξειδικευμένες;

Υπάρχουν σύμβουλοι και διαμεσολαβητές για την εύρεση μιας θέσης εργασίας;

Ποιες ικανότητες χαρακτηρίζουν έναν ικανό Σύμβουλο Εργασίας;

Στόχος μας είναι μέσω των δικών σας απόψεων και των αποτελεσμάτων της έρευνας να μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του ιδανικού συμβούλου εργασίας με απώτερο σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιώνευρέσεωςεργασίας στην Ελλάδα.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει στην έρευνα:

Είσαι άνεργος/η;

Είσαι σύμβουλος εργασίας;

Είσαι ιδιοκτήτης εταιρείας/επιχείρησης ευρέσεως εργασίας;

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ωςτις10 Μαΐου 2016, συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίησητουΕυρωπαϊκούπρογράμματοςJobBroker.

Τι είναι το  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα JobBroker;

Το JobBroker, θέτει τις προϋποθέσεις επικύρωσης ενός νέου επαγγελματικού ρόλου, αυτού των «Συμβούλων Εργασίας – JobBrokers», μέσω της ανάπτυξης ενός κοινού προγράμματος σπουδών σύμφωνα με του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

Ο ρόλος του προγράμματος είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη του ρόλου των Συμβούλων Εργασίας με τους εργοδότες, με φορείς παροχής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης και με ανέργους που είτε αναζητούν μία θέση εργασίας, είτε εξασφαλίζοντάς τους βιώσιμες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη.Το πρόγραμμα συντονίζει ο Άγγλος εταίρος RINOVA, ενώ συμμετέχουν οργανισμοί από  εφτά (7) Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισλανδία, Αυστρία, Ελλάδα και Κύπρο).

Πρόκειται για οργανισμούς όπως δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, επαγγελματικοί φορείς ανάπτυξης – των οποίων αντικείμενο όλων είναι η ανάπτυξη και η παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Λάβετε μέρος στην έρευνα τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410-554026 . Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ισιδώρα Δολούδη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ