ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Χάλκης κ. Α Ζουμπελούλης από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Συμπληρώνονται 71 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…

Σήμερα που ο φασισμός επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν  να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο αντιπερειάρχης  Αθ. Παιδής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, ο αντιδήμαρχος Κραννώνος Σ. Καλέτσιος, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων σμηναγός Ι. Μερτζανίδης και υπολοχαγός  ΠΒ Ε.Τερλιγκάκης, ο πρόεδρος του  τοπικού συμβουλίων Αγίων Αναργύρων Ν. Καραβασειλιάδης,  ο τέως δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Κ. Καρτσαφλέκης, ο πρόεδρος Γ. Χονδρονάσιος και μέλη της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας, μέλη συλλόγων και οργανώσεων και συγγενείς των εκτελεσθέντων οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια τη μνήμη τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ