ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

«Κάτω τα χέρια»: Με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα Liberation δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο με σειρά από ανέκδοτα περιστατικά σεξιστικής συμπεριφοράς πολιτικών προς δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών οι δημοσιογράφοι περιέγραφαν το εξής: «Υπουργός, που βλέποντας μια από εμάς να σκύβει για να πιάσει ένα στυλό, δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια του:

μουρμουρίζοντας “Α, μα τι μου δείχνετε ακριβώς εδώ;”. Τότε, τράβηξε το λάστιχο από το εσώρουχο της δημοσιογράφου, μπροστά στους άφωνους συναδέλφους της.

Στο άρθρο οι δημοσιογράφοι δεν αποκάλυπταν την ταυτότητα του υπουργού, προσκαλώντας παρόλα αυτά τις συναδέλφους τους να μην παραμένουν σιωπηλές όταν έρχονται αντιμέτωπες με παρόμοια περιστατικά.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, ένα βιβλίο με τίτλο “Elysee off” αποκαλύπτει την ταυτότητα του υπουργού, που όπως ισχυρίζεται είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Το βιβλίο που υπογράφουν οι Αζίζ Ζεμουρί και Στεφανί Μαρτό περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πως ο σοσιαλιστής “τέντωσε και άφησε το λάστιχο του εσωρούχου” μιας δημοσιογράφου.

Ο ίδιος, μέσω εκπροσώπου του υπουργείου, παραδέχεται μεν πως εχε μια παρεξήγηση με δημοσιογράφο, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι τράβηξε το λάστιχο του εσωρούχου της. Το περίεργο, βεβαίως, είναι ότι  δεν αναφέρει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό. Δηλαδή, το τι ακριβώς έκανε…

sapen_gallos_ipoik_aftodioikisi

aftodioikisi.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ