ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι αργά και να μην υπάρχουν πολλά Ελληνικά αμνοερίφια προς διάθεση στις εκτροφές, εντούτοις οι τιμές στις οποίες αγοράζουν οι έμποροι είναι ιδιαίτερα χαμηλές αφού η ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί κυριολεκτικά από αμνοερίφια προέλευσης κυρίως Ρουμανίας.

Ετσι μέχρι σήμερα η υψηλότερη τιμή στην οποία πουλήθηκαν ελληνικά αρνιά είναι 5,5 ευρώ το κιλό, με τους κτηνοτρόφους να εκτιμούν ότι εντός των επομένων δύο τριών ημερών η τιμή θα τσιμπήσει τουλάχιστον μισό ευρώ ανά κιλό.

Την ίδια ώρα η μάχη του οβελία δίνεται και στη λιανική με τους κρεοπώλες της γειτονιάς να εγγυώνται ποιότητα και λογικές τιμές, την ίδια ώρα που στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να έχει ξεκινήσει η μάχη της τιμής αλλά και των εντυπώσεων…

παρλιτσΜε δεδομένη την έλευση στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ρουμάνικων αρνιών, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να πραγματοποιεί σχολαστικούς και συνεχείς ελέγχους στην αγορά ώστε να γίνεται η κατάλληλη σήμανση στα σφάγια για να γνωρίζει ο καταναλωτής ότι αγοράζει πραγματικά ελληνικό αρνί ή κατσίκι και όχι ελληνοποημένο. “Μόνο έτσι θα υπάρξει ισορροπία στην αγορά και θα προστατευτεί ο Ελληνας κτηνοτρόφος”,  σημειώνει ο κ. Παρλίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ