ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη διανομή τροφίμων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας  στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας» για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η διανομή θα διαρκέσει τρεις ημέρες, μέχρι και την Μ. Τετάρτη  27/04/2016. Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι είδη κρεοπωλείου και παντοπωλείου και πιο συγκεκριμένα: κοτόπουλο, φασόλια, φακές, μακαρόνια, τοματοπελτές,  γάλα εβαπορέ και ζάχαρη.

Για τους ωφελούμενους του Δήμου Λαρισαίων  η διανομή θα γίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης   τις ημέρες Μ. Δευτέρα – Μ. Τρίτη- Μ. Τετάρτη και ώρες 9:00- 15:00 .

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με αλφαβητική προτεραιότητα και ανά δίωρο. Έχει ήδη ολοκληρωθεί  η αποστολή  ενημερωτικού  sms σε όλους τους ωφελούμενους με ακριβής πληροφορίες.

Στους υπόλοιπους Δήμους της Σύμπραξης  έχει οριστεί  συγκεκριμένο σημείο διανομής στις έδρες των Δήμων, καθώς και Υπεύθυνοι Διανομής οι οποίοι έχουν αναλάβει την ενημέρωση των ωφελούμενων. Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ οίκον με ευθύνη της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Σε όσους δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά έχει αποσταλεί ταχυδρομική επιστολή στα στοιχεία Δ/σης που έχει δηλώσει ο αιτούντας στην αίτηση του.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού κατά τη διάρκεια  της διανομής  θα παρευρίσκεται στο χώρο  και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Roma καθώς και εθελοντές από τους Ενεργούς Πολίτες.

Παράλληλα στο χώρο της διανομής τροφίμων και για τις τρεις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας,  θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για τα παιδιά των ωφελουμένων του προγράμματος. Συγκεκριμένα, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού καθώς και οι εικαστικοί από τις λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων  θα κατασκευάσουν μαζί με τα παιδιά, πασχαλινές λαμπάδες όπου θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν μαζί τους, θα απασχοληθούν σχεδιάζοντας πασχαλινά μοτίβα, θα δημιουργήσουν σελιδοδείκτες και άλλες πασχαλινές κατασκευές. Η δράση θα ολοκληρωθεί, προσφέροντας σε όλους γλυκά και μικρά κεράσματα.

Παράλληλα θα  υπάρξει ενημέρωση για τις επερχόμενες παράλληλες συνοδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής για την επόμενη περίοδο.

Τηλέφωνο για πρόσθετες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής : 2410- 680242. Τζατζάκη Θεοδώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ