Η ΛΑΡΙΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Στη Λάρισα βρίσκεται από σήμερα η Ολυμπιακή φλόγα, στο ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία προς τo Ρίο της Βραζιλίας. Η εκδήλωση υποδοχής της Φλόγας για την οποία συνεργάζονται στενά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Δήμος Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ φλόγα θα διανυκτερεύσει για πρώτη φορά στη Λάρισα.

Εξι Λαρισαίοι λαμπαδηδρόμοι και 24 συνοδοί, θα την μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην έξοδό της απ΄ αυτή, προκειμένου  να συνεχίσει το ταξίδι της,  ενώ η αθλήτρια του στίβου Ασημίνα Βανακάρα,  η πρώτη Λαρισαία αθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, άναψε τη φλόγα  στην Κεντρική Πλατεία.

Ειδικότερα, η Ολυμπιακή Φλόγα, συνεχίζοντας το ταξίδι στην Ελλάδα και προερχόμενη από την Κατερίνη, έφτασε εποχούμενη στη Λάρισα.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου, την παρέλαβε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και  ακολούθως μέσω των οδών 23ης Οκτωβρίου, Κύπρου, Αμαλίας, Βενιζέλου και Φιλελλήνων έφτασε στην Κεντρική Πλατεία.

Η Φλόγα θα φωτίζει όλη τη νύχτα στην κεντρική Πλατεία.

Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, τρεις λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα – μέσω των οδών Παπαναστασίου, Κύπρου και της 23ης Οκτωβρίου – στην έξοδό της από τη Λάρισα.

Σε ότι αφορά στους λαμπαδηδρόμους, οι  έξι Λαρισαίοι, που θα τρέξουν με τη φλόγα είναι οι εξής:

ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ (κατά σειρά) 

Μεγάλη Δευτέρα 

1η Λαμπαδηδρόμος

Κώστας Αγοραστός

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 

2ος Λαμπαδηδρόμος

Παναγιώτης Ντικούδης

Πρώην παίκτης της Εθνικής ομάδας Κωφών στο Μπάσκετ, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με σημαντικές διακρίσεις.  Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα Κωφών το 2002 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2000. 

3η Λαμπαδηδρόμος

Ασημίνα Βανακάρα

Πρώην αθλήτρια του στίβου  Πρόκειται για την πρώτη Λαρισαία αθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνας, (Σίνδει 2000)

Κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στο έπταθλο για μια πενταετία.

Η Ασημ. Βανακάρα, θα ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στην Κεντρική Πλατεία.

Μεγάλη Τρίτη

4ος Λαμπαδηδρόμος

Απόστολος Καλογιάννης

Δήμαρχος Λαρισαίων  

5ος Λαμπαδηδρόμος:

Ελένη Μάρκου 

Χορεύτρια κλασσικού μπαλέτου. Μέλος της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου με σημαντικές και ελπιδοφόρες διακρίσεις. Τελευταία διάκριση, η 1η τιμητική διάρκιση στο Διθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Πλόντιβ το 2015. 

 

6ος Λαμπαδηδρόμος:

Παντελής Κουτζανούλης

Φανατικός συλλέκτης Ολυμπιακών ενθυμημάτων και τεκμηρίων

Συνοδοί

Συνοδοί των λαμπαδηδρόμων θα είναι παιδιά που μετέχουν στις αθλητικές ακαδημίες του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και παιδιά και κηδεμόνες από το Σύλλογο Φίλων παδιών με αυτισμό

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com