ΠΛΑΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συσκέψεις εργασίας με τους κτηνιάτρους της πόλης αλλά και με εκπροσώπους εθελοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, η ανταλλαγή απόψεων και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων της δημοτικής αρχής με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ελασσόνας, ενός φαινομένου που κρύβει κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ζώων.

Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στο αίτημα των οργανώσεων για αντιμετώπιση του φαινομένου διαβεβαίωσε τους εμπλεκόμενους για την πρόθεσή της να αναλάβει το κόστος που συνεπάγεται μια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του και ζητήθηκε από τις οργανώσεις των εθελοντών να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου δήλωσε σχετικά:

«Αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημα των αδέσποτων είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, εδώ και καιρό σχεδιάζουμε την παρέμβαση που πρέπει να γίνει ώστε να απαλλαγούμε, όσο είναι δυνατόν, από αυτό.

Μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος είναι τόσο οι υπεύθυνοι κτηνίατροι που μπορούν να μεταδώσουν την γνώση τους, όσο και οι εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πόλη της Ελασσόνας προς αυτή την κατεύθυνση. Τους καλέσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εξηγήσαμε πως σαν δημοτική αρχή είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το κόστος εκείνο που χρειάζεται, για τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την τοποθέτηση μικροτσιπ,  και όλων των άλλων αναγκαίων μέτρων, παραχωρώντας χώρο και τροφή, για την ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και των κατοίκων της περιοχής.  Αναμένουμε την ανταπόκρισή τους επάνω στο πλαίσιο που συμφωνήσαμε για να αρχίσει η υλοποίησή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ