Γ. ΝΑΣΤΟΣ: ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση στα όσα ανέφερε χθες σε βάρος του η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου δίνει σήμερα ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Γιώργος Νάστος εξαπολύοντας και αυτός με τη σειρά του νέα επίθεση κατά της κ. Αναστασοπούλου. Στο κείμενο που ανάρτησε και στην προσωπική του σελίδα στο fb ο κ. Νάστος τονίζει τα εξής:

“Μέρα που είναι δεν ήθελα να απαντήσω μα δεν είναι να αφήσει κάτι τέτοιο ο αιρετός αναπάντητο.

Κυρία Περιφερειακή Διευθύντρια, Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου.

Η αρχική μου τοποθέτηση στις 18 Απριλίου 2016 ήταν εκτίμηση επί της προτάσεως νόμου που κοινοποίησε το υπουργείο που αν και εφόσον έμενε ως έχει, θα οδηγούσε 45 νηπιαγωγεία σε κλείσιμο. Μάλιστα αρχικά δεν είχα κοινοποιήσει καν στοιχεία, αυτό έγινε την επόμενη μέρα όταν διάφοροι κομματικοί φίλοι σας με αποκάλεσαν κινδυνολόγο και ψεύτη. Το παράξενο είναι ότι αυτοί οι συκοφάντες, όταν παρέθεσα τα στοιχεία δεν ζήτησαν συγγνώμη μα αριστερά και δεξιά έλεγαν ότι δεν ήταν ανάγκη να κοινοποιηθούν στοιχεία.

Είναι σαφές ότι ο σκοπός του υπουργείου άρα και ο δικός σας δεν είναι η παιδαγωγική αλλά η περικοπή δαπανών.

Λυπάμαι που ρίχνετε το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Μιλάτε σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά αυτό δεν θα το ήθελα. Δυστυχώς πρέπει να σας απαντήσω ότι δεν έχω πελάτες. Συναδέλφους έχω. Εκλεγμένος αιρετός είμαι. Την δουλειά που μου ανέθεσε ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας προσπαθώ να κάνω. Δεν νομοθετώ εγώ αλλά η κυβέρνηση. Αν αυτά που λέω είναι καταστροφολογίες, θα κριθούν από τους συναδέλφους, όχι από εσάς.

Τα περί «Δεξιάς» και «τακτικές» δεν θα μπω στον κόπο να τα απαντήσω. Ο κόσμος σας έχει καταλάβει. Σας τα επιστρέφω λέγοντας άλλοι πιθανόν να έχουν το όνομα και άλλοι τη «χάρη»! Το ποιος είναι δεξιός και το ποιος αριστερός απλά για να το λέει, δεν έχει σημασία. Η ζωή του και τα έργα του μετράνε. Ευτυχώς η δική μου κρίνεται σε τοπικό επίπεδο πολλά-πολλά χρόνια με επιτυχία από τους συναδέλφους.

Εδώ λοιπόν θα είμαστε, θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου να αναδεικνύω τα «κακώς κείμενα» και να προλαμβάνω το «κακό».

Θα σας παρακαλούσα στο εξής να δείχνετε περισσότερο σεβασμό στο πρόσωπο του αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος της θέσης μου.

Νάστος Γεώργιος αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ