ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: Η ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Άμεσα αντανακλαστικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρη Δεληγιάννη, που επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της σελίδας, περιέγραψε ασυνεννοησία τόσο με το γειτονικό Δήμο Τρικκαίων, όσο και με εθελοντές της δομής του Κουτσόχερου, με αποτέλεσμα τη μη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Κατανοώντας τις προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων ο κ. Δεληγιάννης τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η διανομή βοήθειας «φτάνει οι εμπλεκόμενοι να είναι σε θέση να τη διαχειρισθούν και φυσικά να γίνεται σωστή κατανομή προς όλους».

«Η συνεννόηση θα μπορούσε στην προκειμένη περίπτωση να ήταν καλύτερη», παραδέχτηκε ο κ. Δεληγιάννης, τονίζοντας πως εκείνο που πρωτεύει είναι η κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και φυσικά η διανομή κάτω από συνθήκες που δεν προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κανενός.

Υ.Γ. Καλές οι προθέσεις πάντως και στο γειτονικό δήμο, μα την άλλη φορά ας επιλέξουν και οδηγό που να γνωρίζει τη διαδρομή, καθώς όπως μαθαίνουμε ο άνθρωπος δεν βρήκε ποτέ το δρόμο για το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου»!

Σ.Σ. Όσο για τη στρατιωτική διοίκηση της δομής και καταθέτοντας και προσωπική μαρτυρία μέσα από το ρεπορτάζ και τη φυσική μας παρουσία στο χώρο, ίσως η μόνιμη διοίκηση από συγκεκριμένο άνθρωπο να έλυνε θέματα, καθώς οι… κυλιόμενες εναλλαγές στη θέση μάλλον οδηγούν σε τέτοιου τύπου ασυνεννοησίες και εντάσεις, που καταλήγουν εις βάρος των προσφύγων αλλά και δυσχεραίνουν το έργο αλληλέγγυων και φορέων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ