ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΜΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ

Μπορεί για τον άνθρωπο η αγκαλιά να είναι η ύψιστη ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης, όμως τα σκυλιά δεν το βλέπουν με το ίδιο μάτι. Το αντίθετο μάλιστα, οι χαρούλες και τα χάδια των αφεντικών τους τα φέρνουν σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση δημιουργώντας τους άβολα συναισθήματα.

Όπως γράφει ένα άρθρο στο περιοδικό Psychology Today, τα σκυλιά από την φύση τους είναι ζώα που το ένστικτό τους τους λέει να τρέξουν και να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο. Μία αγκαλιά, ιδίως οι σφιχτές και παρατεταμένες, τους δημιουργούν το αίσθημα της ασφυξίας και του κινδύνου από τον οποίο δεν μπορούν να φύγουν μακριά όπως προστάζει το ένστικτό τους.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου British Colubia Στάνλεϊ Κόρεν, ο οποίος επισημαίνει ότι πάνω από τέσσερα στα πέντε σκυλιά βρίσκουν αυτή την ανθρώπινη συνήθεια καθόλου ευχάριστη και αιτία για την αύξηση του άγχους τους.

Ο καθηγητής Κόρεν ανέλυσε πάνω από 250 φωτογραφίες ανθρώπων αγκαλιά με τους σκύλους τους αναζητώντας σημάδια άγχους στα σκυλιά, ανάμεσά τους χαμηλωμένα αυτιά, χασμουρητό, μισόκλειστά μάτια κ.λπ.

Μία ακόμα ένδειξη είναι ότι τα σκυλιά στρέφουν το πρόσωπό τους μακριά από αυτό του ανθρώπου, αποφεύγοντας την οπτική επαφή με τα μάτια του ιδιοκτήτη τους, καθώς και αυτό τους προκαλεί έξτρα άγχος

Πρώτο Θέμα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ