ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Λάρισας, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, ανέλαβαν και φέτος την υλοποίηση προγραμμάτων που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να ανακαλύψουν ταλέντα και κλίσεις τους, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την παράδοση και την τέχνη και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εργασίας τους στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Συγκεκριμένα:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις 7 Απριλίου 2016 η θεατρική ομάδα του σχολείου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου με το έργο «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» των Frances Goodrich και Albert Hackett. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν μία συγκλονιστική παράσταση και συγκίνησαν το κοινό με τις ερμηνείες τους. Τη σκηνοθεσία του έργου έκανε η θεατρολόγος κ. Αγγελική Βόγια και τα σκηνικά μαθητές του τμήματος εικαστικών με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ελένης Καλαμπαλίκη.

Στις 22 Απριλίου 2016 και σε εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές παρουσίασαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα έθιμα και οι παραδόσεις της Θεσσαλίας και των Ιονίων Νήσων» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Ιωάννα Μπούρη, Δήμητρα Βουλτσίδου και Βάγια Αναστασοπούλου, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Δήμητρα Βουλτσίδου, Μαρίνα Κολλάτου και Ευδοξία Τασιοπούλου και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία- Λέσχη Ανάγνωσης» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Αικατερίνη Λιόντου, Ευδοξία Τασιοπούλου και Μαρίνα Κολλάτου.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στη συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά και στην παρουσίαση του βιβλίου της «η Επιστροφή» με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές – μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συγγραφέας η οποία και μίλησε για το έργο της, την τέχνη της συγγραφής και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην παρουσίαση του βιβλίου έκαναν από κοινού μαθητές του σχολείου και μαθητές του Λυκείου Πλατυκάμπου καθώς τα δύο σχολεία διατηρούν Λέσχες Ανάγνωσης και υλοποιούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με το βιβλίο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Αργυρή Οικονομάκη, η πρώην Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών κ. Βαρβάρα Παναγιωτίδου, ο Διευθυντής του Λυκείου Πλατυκάμπου κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ