ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πολύχρωμοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων,  θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Λάρισας και σχολεία. Oι κάδοι μεταμορφώθηκαν  στο πλαίσιο της δράσης  BINarte και σύνθημα «Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

BINARTE6 BINARTE7Η πρωτοβουλία ήταν της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  του   Δήμου Λαρισαίων και υποστηρίχθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και  Νεολαίας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της σχολή Μαγείρων του ΟΑΕΔ .

Μαθητές σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομάδα εικαστικών της πόλης μας να ζωγραφίζουν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες, σχετικές με το περιβάλλον.

Η δράση – γιορτή για το αστικό περιβάλλον- πλαισιώθηκε από μουσική και  συγκεκριμένα από σχήματα κρουστών του Μουσικού Σχολείου που έδωσαν ένταση, ρυθμό και μια ξεχωριστή δυναμική ενώ η εκδήλωση έκλεισε με νηστίσιμα εδέσματα που θα παρασκεύασαν  οι μαθητευόμενοι μάγειρες του ΟΑΕΔ .

Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Νικ. Καλτσάς και στελέχη της δημοτικής αρχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ