ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασιλείου Κόκκαλη, που αφορά στην απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων, λόγω παράλειψης ενημέρωσης των οφειλετών για το νέο ύψος της δόσης μετά την αύξηση του επιτοκίου, αλλά και λόγο παρακρατήσεων εκ μέρους των Τραπεζών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

που εξυπηρετούν τη ρύθμιση. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης ανέφερε στην απάντησή του τη δυνατότητα επανένταξης οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση, οι οποίοι την απώλεσαν χωρίς δική τους ευθύνη, αλλά εξαιτίας λάθους της τράπεζας και ότι μπορούν να απευθύνονται στις εφορίας για την επίλυση του θέματός τους.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για λόγους χρηστής διοίκησης και προστασίας της εύλογης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, απώλεια ρύθμισης δεν επέρχεται όταν ο φορολογούμενος εκ παραδρομής δεν έχει καταβάλλει το ποσό επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εν γένει εξαιτίας ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή. Οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικών Κέντρων/Ε.Μ.ΕΙΣ/ Τελωνείων, παρακαλούνται για τις ενέργειές τους σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε τα εκ παραδρομής μη καταβληθέντα ποσά να καλύπτονται από τον φορολογούμενο, οι δε ρυθμίσεις να μην θεωρούνται απωλεσθείσες.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει: “Ο κ. Υπουργός δικαίωσε με τις ενέργειές του την απαίτηση συμπολιτών μας να εξεταστεί το δίκαιο αιτήματα τους, όσον αφορά την επανένταξης τους στις 100 δόσεις. Η κυβέρνηση δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση των θυμάτων της πολιτικής των μνημονίων που κάποιοι ανερυθρίαστα  φόρτωσαν τη χώρα και που τώρα έχουν γίνει τιμητές των πάντων. Συνεχίζουμε…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ