ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λάρισας για την εργατική πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, συνεχίζονται. Το εργατικό κίνημα  κατάφερε πολλά  στη διάρκεια των τελευταίων 180 χρόνων.  Το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, η κάθε μορφής άδεια, οι συλλογικές συμβάσεις, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και το εργατικό δίκαιο δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, θυσίες και αίμα.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά μια ημέρα τιμής, για τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλον τον πλανήτη και μια ημέρα μνήμης, για εκείνους τους αγωνιστές, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, την Πρωτομαγιά του 2016, συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για όλα τα κοινωνικά αγαθά, για τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Συνεχίζουμε ν’ αντιστεκόμαστε για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη.

Την ημέρα αυτή, που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά ,η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε ,  να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε λοιπόν,  όλους τους συναδέλφους, τους  εργαζομένους στο Δημόσιο, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε παλλαϊκή κινητοποίηση για να ακυρώσουμε τα σχέδια ψήφισης και εφαρμογής των μνημονιακών εκτρωμάτων.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με αξιοπρεπείς συντάξεις  και  το δημόσιο αγαθό της παιδείας.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλα τα μέτρα των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κοινωνικό, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα, με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του,
  • να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα (άτοκες τοποθετήσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομολόγα, PSI, αποθεματικά, που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων).
  • Λέμε όχι, στην άδικη και σε βάρος των εργαζομένων φορολογία, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου, φορολογικού συστήματος.
  • Διαγραφή του χρέους.
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, όχι άλλα μνημόνια.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 Όλοι στα συλλαλητήρια και στους δρόμους

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Νομαρχίας στις 10:30 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ