ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ Η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με επιτυχία για 1η διοργάνωση και με τη συμμετοχή φυτωριούχων, ανθοπαραγωγών, εμπόρων και επαγγελματιών ειδών κήπου αλλά και κααλλιτεχνών, πραγματοποιήθηκε στο άλσος Αγίου Γεωργίου του Αμπελώνα η 1η γιορτή ανθοκομίας, που έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για θέματα κήπου και ανθοκομίας

an5 an3 an8 an6 an1 an2 an7 an10 an4 an11 an12αλλά και να προμηθευτούν άνθη, φυτά, και είδη κήπου σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στον χώρο της Γιορτής φιλοξενήθηκαν παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 7 Μαΐου

Το πρωί διοργανώθηκε Ποδηλατάδα στον Αμπελώνα, με σύνθημα «πάνω σε δυο ρόδες κάνουμε βόλτα τον γύρο του Αμπελώνα και μεταδίδουμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη χρήση του ποδηλάτου». Τον ποδηλατικό γύρο διοργανώνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Ακολούθησε ομαδική εικαστική δραστηριότητα από το κουκλοεργαστήρι του κυρ Παίγνιου του παραμυθά και το τμήμα Πάμε παραμυθόδραμα.

Το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της γιορτής παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων, ενώ την περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο κ. Γ.Λαδόπουλος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αν. Νταλαμπέκα. Στη συνέχεια η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου παροσίασε τραγούδια συνδεδεμένα με την άνοιξη και τη φύση δίνοντας ένα πιο χαρούμενο τόνο στη γιορτή.

Η βραδιά έκλεισε με το Σύλλογο Σκαμνιωτών που παρουσίασε το έθιμο της Περπερούνας με μια ομάδα κοριτσιών από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του.

Κυριακή 8 Μαΐου

Σαφώς περισσότεροι οι εκθέτες το πρωί της Κυριακής έδωσαν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν περισσότερα φυτά και άνθη

Στο χώρο της έκθεσης λειτούργησε το Περίπτερο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δελερίων με θέμα «Περιβάλλον και Ανακύκλωση- Κομποστοποίηση», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, ειδικά συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν μέρος στη δραστηριότητα «ένα λουλούδι για τη μητέρα».

Ενώ το απόγευμα τα Έθιμα της Άνοιξης παρουσιάστηκαν από τα χορευτικά της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.

Οι εκθέτες

Πέραν των ανθοκόμων που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο της γιορτής, εκθέτες ήταν ο κ. Νίκος Γκανής με φυτά οπωροκηπευτικών, η μελισσοκομία Τσιντζιλώνη, ο κ. Γιάννης Τσανίδης με ξυλόγλυπτες δημιουργίες και χειροποίητα κοσμήματα, ο Αντριάν με δημιουργίες από κολοκύθες που εντυπωσίασαν, η επιχείρηση Comvos με εξοπλισμό και μηχανήματα για αγρότες και κήπους και η Green Code Μπακούλας με έτοιμα ρολά χλοοτάπητα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ