ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενθουσίασαν το κοινό, που γέμισε χθες το βράδυ το “Μαξίμ” στον Τύρναβο και τους καταχειροκρότησε για τις ερμηνείες τους οι μαθητές του Λυκείου Τυρνάβου που ανέβασαν την παράσταση «Αμλετ Β’» του Σάμ Μπόμπρικ.

amlet 1Πρόκειται για μια παρωδία του γνωστού σαιξπηρικού αριστουργήματος, που αποκαλύπτει καταπληκτικές αντιστοιχίες με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο συγγραφέας Σαμ Μπόμπρικ, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Στρέφει τα βέλη του ενάντια στην κοινωνική υποκρισία και τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό, δίνοντας πολλά και διαφορετικά νοήματα προς πάσα κατεύθυνση.

Παραμορφώνει χαρακτήρες, αποκαλύπτει τα ελαττώματα, την απελπισία των σαιξπηρικών ηρώων αλλά και το “σάπιο που υπάρχει στην αυλή της Δανίας”.

Πολιτικές  ίντριγκες, βεβήλωση θεσμών, γκρέμισμα κανόνων, εγκλήματα, δολοπλοκίες, ουσίες και πνεύματα, ασίγαστα πάθη, συμφέροντα αλλά και πνευματική νωθρότητα, εξαρτήσεις και ιδιοτέλεια συντηρούν ότι νοσηρό σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο υπάρχει, στην αυλή της Δανίας, στο κάστρο της Ελσινόρης, το 1217.

Το έργο θα παρουσιαστεί και σήμερα Κυριακή 8/5 στις 8.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην παράσταση παίζουν οι μαθητές:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΝΤΡΗ

ΗΛΙΑΝΑ ΔΕΛΗΧΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗ

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΚΟΤΣΑΔΑΜ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΪΚΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΠΕΡΑ

ΜΑΡΙΑ ΠΛΙΑΚΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΙΑΪΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΠΕΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΩΚΟΣ

Την παράσταση σκηνοθέτησε η ΕΛΕΝΑ ΓΡΑΒΑΛΟΥ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ