ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΣΕΡΒΙΡΕ” ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων εντοπίστηκε χθες (08-05-2016) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας , καφενείο – επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξαγόταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 50χρονος , τρεις υπάλληλοι,ηλικίας 37, 32 και 30 ετών, καθώς και άλλα έξι άτομα, άνδρες και γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων, της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων στο προαναφερόμενο κατάστημα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο, κατά τον οποίο κατελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και οι τρεις υπάλληλοι να έχουν διοργανώσει από κοινού και να διεξάγουν μέσω δύο κεντρικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (server), στους οποίους ήταν διασυνδεδεμένοι άλλοι δεκαεννέα (19) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Επιπλέον, κατελήφθησαν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο παίγνιο, ως παίκτες, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 44, 73, 66, 35 και 42 ετών, καθώς και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Από την κατοχή της 35χρονης παίκτριας κατασχέθηκαν (59) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε στερούμενη ιατρικής συνταγής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

  • (21) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • (4) αναμεταδότες ψηφιακού σήματος (router),
  • (4) φορητοί πομποδέκτες με ισάριθμα ακουστικά επικοινωνίας,
  • (1) παιγνιομηχανή με κερματοδέκτη του τυχερού παιγνίου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»,
  • (5) κάμερες, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία της οροφής του καταστήματος, για την κατόπτευση των χώρων και των παικτών, καθώς και (2) καταγραφικά μηχανήματα,
  • το χρηματικό ποσό των (4.415) ευρώ, και
  • (7) μπλοκ λαχνών και ιδιόχειρες σημειώσεις, σχετικές με τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου. 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ