Η Ο.ΦΙ.Λ.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ»

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας Λαρισαίων Εκπαιδευτικών (ΟΦΙΛΕ), του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παρουσιάζει το βιβλίο της Γιώτας Φώτου : «Το διώροφο της Τσιμισκή», την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, στις 7:30 μ.μ.

στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Πρόκειται να είναι μια «ανοιχτή» παρουσίαση του βιβλίου, η οποία θα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου, συζήτηση με το κοινό, ενώ θα είναι παρούσα και η ίδια η Λαρισαία συγγραφέας.

Τα μέλη της Ομάδας, στις συναντήσεις τους, επισήμαναν μερικά από τα θετικά στοιχεία του μυθιστορήματος όπως, για παράδειγμα, την πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή του, η οποία εμπλέκει μία πλειάδα προσώπων, σε έναν εκτεταμένο χρονικό ορίζοντα και τη μαεστρία με την οποία αυτή αποδίδεται, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ταυτιστεί σχεδόν με όλους τους ήρωες.  Η ιστορία είναι δοσμένη  με συναίσθημα και με επιτυχημένο τρόπο, ενώ η συγγραφέας μερίμνησε ώστε η γλώσσα που χρησιμοποιεί να είναι απλή και καθημερινή και ταυτόχρονα  φρόντισε να απεικονίσει μια πραγματικότητα την οποία, μπορεί μεν ο αναγνώστης να αναγνωρίσει, αλλά παράλληλα αυτή, μπορεί ν’ αποτελέσει και εφαλτήριο ώστε να προβληματιστεί ο καθένας και να προχωρήσει στα δικά του συμπεράσματα. Τέλος, η προσωπικότητα των χαρακτήρων του βιβλίου (και κυρίως των γυναικών) σκιαγραφείται πειστικά και αποδίδεται με πλούσιες ψυχολογικές προεκτάσεις.

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας ΟΦΙΛΕ, δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2016, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κι αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Καθηγητές), ενεργούς ή συνταξιούχους, δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Οι συναντήσεις της Ομάδας γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, του Αγ. Κων/νου, (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου), ανά 15 ημέρες (κάθε 2η Παρασκευή), στις 6:00 μ.μ. δίπλα από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη. Μερικοί από τους στόχους της ομάδας είναι η ενεργός και σταθερή ενασχόληση των εκπαιδευτικών με το βιβλίο, η σύσφιξη των σχέσεων με τις βιβλιοθήκες της περιοχής, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, η ανάπτυξη δράσεων με πυρήνα το βιβλίο, κ.α. Πληροφορίες στην υπεύθυνη της ομάδας, Χαρχαρίδου Αναστασία, τηλέφ: 6995471102.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ