ΠΑΡΩΔΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Χωρίς να μπορέσει να δώσει κάποιες ουσιαστικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν φέτος οι δενδροκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου εξαιτίας του παγετού που έπληξε την περιοχή στις 26 Μαρτίου εμφανίστηκε χθες στο δημαρχείο του Τυρνάβου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές

που επισκέφθηκε την περιοχή, αποδεχόμενος πρόταση του δημάρχου Π. Σαρχώση.

Ο κ. Κουρεμπές το μόνο που ξεκαθάρισε χθες ήταν το ήδη γνωστό, ότι δηλαδή θα πάρουν αποζημίωση μόνο όσοι αποδεδειγμένα χτυπήθηκαν από τον παγετό λες και χρειαζόταν ολόκληρο ταξίδι στον Τύρναβο και σύσκεψη παρουσία αγροτών και εκπροσώπων τους για να το μάθουμε…

Δυστυχώς δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο ΕΛΓΑ θα αποδεχθεί τις εκτιμήσεις επιστημόνων που επισκέφθηκαν την περιοχή και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα που εμφανίζουν φέτος τα καρποφόρα δένδρα στην περιοχή οφείλεται στον παγετό ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Αντίθετα για να κατευνάσει τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις των αγροτών για δίκαιες αποζημιώσεις παρέπεμψε σε άλλους τρόπους αποζημίωσης που και χρονοβόροι είναι και ελάχιστα χρήματα δίνουν στους πληγέντες.

Αν πραγματικά ο κ. Κουρεμπές ήθελε να προσφέρει λύση στην περιοχή θα έπρεπε χθες να παραδεχθεί ότι το πρόβλημα στις καλλιέργειες οφείλεται στον παγετό και να ανοίξει έτσι το δρόμο για δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις στους αγρότες.

Αλλά από ότι φάνηκε κάτι τέτοιο δεν το θέλει και για αυτό και χθες απέφυγε την όποια δέσμευση αρκούμενος να επαναλαμβάνει ότι ο ΕΛΓΑ δεν έχει χρήματα.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί πραγματοποιήθηκε η χθεσινή σύσκεψη και γιατί ήλθε χθες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στον Τύρναβο όταν για σήμερα έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του δ.σ. για τον παγετό και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποβολή αιτήματος από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Και σίγουρα θα πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τον κ. Κουρεμπέ στον Τύρναβο γιατί τον κάλεσε πριν συνεδριάσει το δ.σ. και γιατί δεν προγραμμάτισε σε συνεργασία με την πρόεδρο του δ.σ.  τη συνεδρίαση του οργάνου πριν την έλευση του κ. Κουρεμπέ.

Δεν αντιλαμβάνονται στο δημαρχείο ότι χθες έγινε μία συνάντηση παρωδία που τίποτα ουσιαστικό δεν προσέφερε στους αγωνιούντες για το αύριο των καλλιεργειών τους αγρότες και το χειρότερο ότι αποδυναμώνουν τις όποιες αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ