ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σε ανοιχτή κόντρα με το συνάδελφό τους βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη βρίσκονται τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, που μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοκιμασία της στάσης και συμπεριφοράς του βουλευτή κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό απέναντι στους δικηγόρους, μεγαλόστομες δηλώσεις και κοινοβουλευτικές προκλήσεις»,

με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συνήλθε εν απαρτία σε τακτική συνεδρίαση σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την «αποδοκιμασία της πολιτικής συμπεριφοράς και στάσης του συναδέλφου Βουλευτή κ. Β. Κόκκαλη που συνιστά εμπαιγμό απέναντι στους δικηγόρους, με συγκεκριμένο σκεπτικό: Τις επανειλημμένες μεγαλόστομες προηγούμενες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του για καταψήφιση του Ασφαλιστικού, τις οποίες διέψευσε πανηγυρικώς, και τις κοινοβουλευτικές του προκλήσεις, δηλαδή την αποστροφή του κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής περί «μικροαδικιών σε βάρος των δικηγόρων», και την κατάθεση τροπολογίας στο ίδιο νομοσχέδιο, όχι για τα φλέγοντα ζητήματα των συναδέλφων του, αλλά για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής…»

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος αφήνοντας ερωτηματικά «για τα κίνητρα της απόφασης», με μια λιτή δήλωση ξεκαθαρίζει πως «η πολιτική θέση και η δραστηριότητα του βουλευτή επιδοκιμάζεται ή αποδοκιμάζεται μόνο από το λαό».

Η δήλωση Κόκκαλη έχει ως εξής:

«Μου αρκεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα 8-4 και 3 απουσίες, εκ των οποίων η μια προγραμματισμένη.

Άξιο απορίας για τα κίνητρα της απόφασης, διότι αντίστοιχες αποφάσεις για δικηγόρους-βουλευτές δεν υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν.

Η πολιτική θέση και η δραστηριότητα του βουλευτή επιδοκιμάζεται ή αποδοκιμάζεται μόνο από τον λαό και από κανέναν άλλον».

Ειρήνη Παπουτσή