«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ 4ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έκθεση με τίτλο «Δημιουργική ανακύκλωση» θα φιλοξενηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» στις 13 και 14 Μαΐου.

eikona1Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών Τσιάτσιου Θεοδώρας, συγκρότησαν ομάδα που είχε ως στόχο τη δημιουργία εικαστικών έργων με βασική ιδέα την ανακύκλωση. Αρχικά  μελέτησαν έργα τέχνης  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και  προσπάθησαν να τα προσεγγίσουν και να τα αποδώσουν με μια πρωτότυπη, διαφορετική ματιά.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την ιδέα να «ανοίξουν» τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής του, να τον επεξεργαστούν, να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων του, να τους δώσουν μια νέα πνοή και να δημιουργήσουν εκ νέου κάτι καινοτόμο: συνδύασαν την εικόνα με το τρισδιάστατο αντικείμενο και αξιοποίησαν τα ευτελή υλικά που αποτέλεσαν το πιο σημαντικό εκφραστικό μέσο με απίστευτη φαντασία, ευρηματικότητα και τόλμη.

Στόχος ήταν να αφυπνιστούν οι μαθητές για ζητήματα τέχνης,  να ευαισθητοποιηθούν και  να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης. Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τα έργα μετά το τέλος της έκθεσης θα κοσμούν στο εξής τον σχολικό χώρο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ