Η «ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΕΙΑ» ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ Δ. ΝΟΛΛΑ ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσία του βραβευμένου με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λάρισα σχετική εκδήλωση για το έργο και τη ζωή του, με αφορμή και την έκδοση του νέου του έργου «Μάρμαρα στη μέση».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ο Δημήτρης Νόλλας με μια “Παπαδιαμάντεια” ηθική, αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του λόγου εκφράζοντας την ανάγκη να κοινωνήσουμε ένα λόγο λιτό, σοβαρό και μετρημένο», τόνισαν μεταξύ άλλων η φιλόλογος Κατερίνα Κόσσυβα, ο συγγραφέας και φιλόλογος Θωμάς Ψύρρας και ο ψυχίατρος και συγγραφέας Σωτήρης Παστάκας.

Η εθνική μας… φαγωμάρα, το πάθος του Έλληνα για την ελευθερία αλλά και η σημερινή ελληνική πραγματικότητα απασχόλησαν την τοποθέτηση του βραβευμένου συγγραφέα, ενώ η Κατερίνα Κόσσυβα περιέγραψε μια πορεία που από το πρώτο έργο του Δ. Νόλλα ως τα σήμερα διατηρεί «τον αέρα της νεανικής ανατρεπτικής τόλμης, χλευάζοντας τα στερεότυπα με μια νεανική τρυφερότητα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και το Βιβλιοπωλείο Παιδεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ