4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ MANDELAS TOURS

Με όποιο όνομα κι αν την πούμε, Κωνσταντινούπολη, Βυζάντιο, Βασιλεύουσα, Πόλη, Ισταμπούλ η πόλη αυτή είναι μια και μοναδική, γεμάτη αρώματα, ιστορία, μυστήριο κι όσο κι αν προσπαθούμε δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως στέκει αγέρωχη μέσα στους αιώνες διατηρώντας την μαγεία και το μεγαλείο της.

Στα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται η θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) και στα νότια ο Βόσπορος και ο Κεράτιος Κόλπος. Ουσιαστικά η Κωνσταντινούπολη απλώνεται στην Ασία αλλά ενώνεται και με την Ευρώπη.

Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη(Ανατολική Θράκη) και την Ασία].

Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

1η μέρα: 17/6/16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αναχώρηση αργά το απόγευμα στις 9:30 μ.μ από την πόλη μας. Στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ`οδόν. Στη συνέχεια διαμέσου της Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης ,φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις (έλεγχος διαβατηρίων κ.λ.π) και αφού περάσουμε τον αντίστοιχο έλεγχο στην τουρκική πλευρά ,θα ξεκινήσουμε την διαδρομή περνώντας από Ραιδεστό με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

2η μέρα:18/6/15 ΣΑΒΒΑΤΟ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας πρώτα από το ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ με τους τάφους των Πατριαρχών και το Αγίασμα. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στη Μονή Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και στην ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στη οποία στεγάζεται το Ορθόδοξο Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ μας κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στή συνέχεια προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Βόσπορο με τα πλούσια προάστια, το Γιβραλτάρ της Ανατολικής Μεσογείου.

Το σημείο στο οποίο η Ευρώπη και η Ασία χωρίζονται και ενώνονται τα τελευταία χρόνια με τις δύο θεαματικές γέφυρες. Επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά (Μisir Carsisi) με τα μπαχαρικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ και την αγορά του Πέραν, την Ελληνική συνοικία που διατηρεί εν μέρει την παλιά της ομορφιά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 19/6/15 ΚΥΡΙΑΚΗ Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό Ιππόδρομο με τον υπέροχο κίονα οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Μπλε τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ με το οποίο προσπάθησε να ξεπεράσει την Αγια Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγια Σοφία, το κολοσσιαίων διαστάσεων οικοδόμημα, ένα από τα αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών που στα εγκαίνια ο Ιουστινιανός ανήγγειλε «Νενίκησά σε Σολομών». Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού .Γεύμα έξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ και την αγορά του Πέραν ή προαιρετικά γλέντι σε κοσμικό κέντρο με ανατολίτικους χορούς. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 20/6/15 ΔΕΥΤΕΡΑ Πρωινό και Στη συνέχεια οι εκδρομείς ελεύθεροι για ψώνια στη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΝΛΙ ΤΣΑΡΣΙ, κτίσμα από το 1461 και μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο. Αποτελείται από ένα λαβύρινθο θολωτών σοκακιών και έχει 11 πύλες, και 4.224 μαγαζιά παντός είδους (δέρμα, χρυσό, ασήμι, χαλκό, αλάβαστρο). Αναχώρηση για Ελλάδα, στάση στη ΡΑΙΔΕΣΤΟ για γεύμα. Διέλευση συνόρων, σύντομη στάση στο Μουσθένη (περιοχή Καβάλας) για καφέ, και άφιξη στην Πόλη μας τις βραδινές ώρες.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη θα σας μαγέψει και θα σας συναρπάσει.

Η Κωνσταντινούπολη είναι βγαλμένη από ανατολίτικο παραμύθι γεμάτη μαγεία, αναμεμιγμένους πολιτισμούς, αρχαιολογικά μνημεία, περιτριγυρισμένη από θάλασσα.

Φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη θα την κουβαλάτε πάντα μέσα σας και οι θύμησες και οι μυρωδιές της θα σας συντροφεύουν παντοτινά.

Τιμή συμμετοχής:

             135 € το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο

             180 € το άτομο σε ΄μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις HOTEL 4* πλατεία ΤΑΧΙΜ
  • 2 πρωινά
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • Ολοήμερη ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης με τοπικό ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ –ΞΕΝΑΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ  ΚΑΤΙ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Πληροφορίες: Τηλ.  24920 26120-26111  κιν 6936645118-9

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ