ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ «Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 11 Μάη 2016 και ώρα 9:30, στην Πινακοθήκη Γόννων, έκθεση μαθητών της Β’ τάξης του Γυμνασίου Γόννων με θέμα «Η φύση στην τέχνη». Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους και οι μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου Γόννων με θέμα «Ελεύθερο Σχέδιο», στο πλαίσιο του μαθήματος ελεύθερου σχεδίου.

PINAKOT3 PINAKOT2Είναι μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες μιας και συνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα  του Γυμνασίου και Λυκείου Γόννων με την Πινακοθήκη του χωριού μας, ενισχύοντας τον κοινωνικό ιστό του χωριού και της περιοχής γενικότερα.

Η σημερινή μεγάλη προσέλευση νέων ανθρώπων στις αίθουσες της Πινακοθήκης μακάρι να είναι η αρχή του ενδιαφέροντός τους για την τέχνη και τη δημιουργία. Σ’ αυτό βέβαια συντελούν και οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να δώσουν κίνητρα δημιουργικότητας και ανάπτυξης της φαντασίας και των δεξιοτήτων, η δε Πινακοθήκη ως κύτταρο τέχνης και πολιτισμού, οφείλει να είναι ανοιχτή και δεκτική να φιλοξενήσει τέτοιες και όχι μόνο προσπάθειες.

Τα έργα των μαθητών δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016, στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων (project) των τάξεών τους. Εκτίθενται συνολικά 52 έργα.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Μαίρη Παπακανάκη-Πανδρεμμένου (μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων). Στην συνέχεια στοιχεία για την έκθεση και το σχετικό project ανέφερε η υπεύθυνη καθηγήτρια Κατερίνα Καραπιάλη.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεμπών, Θωμάς Τσιαπλές, οι διευθυντές των σχολείων των Γόννων, Λυκείου-Δημήτρης Δημάκης, Γυμνασίου-Αντώνης Πατσίδης, Δημοτικού-Ντίνα Μπούτου, ο Πρόεδρος του ΜΕΣ Γόννων-Λαογραφικό Μουσείο Βασίλης Καραβιδές, ο πατήρ-Ιωάννης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και δημότες.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μάη. Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2495-031.137 και 6978-046.399.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ