ΜΕΧΡΙ 23/5 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

Μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαΐου, θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους  όσοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί φορείς της περιοχής, επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Το Φεστιβάλ Πηνειού θα διεξαχθεί από τις 21- 24 Ιουνίου, ώστε η πρώτη ημέρα να συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, πολιτιστικό γεγονός ευρείας εμβέλειας.

Με δεδομένο τον περσινό αναβαθμισμένο χαρακτήρα του, κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.

Στις σκηνές του θα λάβουν χώρα μουσικές συναυλίες και όχι θεατρικές παραστάσεις. Καμία τέχνη δεν αποκλείεται, εφόσον κύριο χαρακτηριστικό της είναι η διάδραση όπως το θέατρο δρόμου, το θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, το χοροθέατρο δρόμου, οι εικαστικές κατασκευές και εγκαταστάσεις κοκ.
Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ.

Τέλος, στο ίδιο διάστημα, μπορούν να δηλώσουν και όσοι συμπολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές. Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε διοργάνωσης μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Φεστιβάλ Πηνειού.

Οι εθελοντές, εκτός από τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που αποκομίζουν συμμετέχοντας ενεργά, απολαμβάνουν και κάποια ιδιαίτερα προνόμια σε σχέση με το κοινό, όπως η δυνατότητα παρουσίας στα παρασκήνια, η γνωριμία με αγαπημένους καλλιτέχνες, η συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών κλπ

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο 2410 – 614449, e mail adhm6@larissa-dimos.gr.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ