ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΚΑΛΕΙ Η ΔΑΚΕ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας απευθύνει η ΔΑΚΕ Α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Στην ανακοίνωσή της ΔΑΚΕ αναφέρονται τα εξής:

“Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν τους εκπαιδευτικούς περί του αντιθέτου ο Υπουργός Παιδείας   κ.   Φίλης   και   οι   διορισμένοι   Περιφερειακοί   Δ/ντές   Εκπαίδευσης   ,οι   αριθμοί   είναι αμείλικτοι.

1.337   σχολεία   ΕΑΕΠ   (κυρίως   12/θέσια)   Χ   60   ώρες   μείωση/σχολείο   την   εβδομάδα   =80.220   ώρες   :   22   ώρες   (Μ.Ο.   υποχρεωτικού   ωραρίου   εκπαιδευτικού)   =   3.646   εκπαιδευτικοί λιγότεροι.

Σ’ αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν τα «οφέλη» από την κατάργηση της πρωινής ζώνης των ολοήμερων σχολείων (5 ώρες/εβδομάδα).

Αν συνυπολογίσει κανείς τις θέσεις νηπιαγωγών που θα χαθούν με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου για την έρευνα που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των νηπίων από 7 στα 14 ανά τμήμα, τότε μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τόσο το μέγεθος του αριθμού των υπεράριθμων που θα προκύψουν όσο και την μεγάλη μείωση στις προσλήψεις των συναδέλφων αναπληρωτών την επόμενη χρονιά.

Εκατοντάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε όλη τη Θεσσαλία!

Δίνουμε μαζικό ΠΑΡΩΝ στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης   Θεσσαλίας   ,   σήμερα   Παρασκευή   13   Μαΐου   2016   και   ώρα   1   το   μεσημέρι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ