ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ

Το Εργαστήριο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του ΤΕΙ Θεσσαλίας επισκέφθηκαν φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τους φοιτητές χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Δρ. Καθηγητής, Παναγιώτης Γούλας ο οποίος τους ενημέρωσε για τη δομή και τη λειτουργία του Ιδρύματος,τη συνεργασία που έχει το Ίδρυμα με τα Τμήματα της Γεωπονίας  της Ιατρικής και  της Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα,καθώς και τις  παροχές που παρέχει το Ίδρυμα προς τους φοιτητές του.

Κατά την επίσκεψή τους οι φοιτητές ξεναγήθηκαν  στις πειραματικές εγκαταστάσεις του εργαστηρίου και ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Δρ. ΕλένηΒογιατζή – ΚαμβούκουΑναπληρώτρια Καθηγήτρια  Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, σχετικά με την καλλιεργητική τεχνική των  Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Επίσης ξεναγήθηκαν στα αποστακτήρια του εργαστηρίου, όπου γινόταν παραλαβή αιθερίου ελαίου καθώς και στον Αέριο Χρωματογράφο του Εργαστηρίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.