ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ «ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ», ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΦΙΛΕ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Γιώτας Φώτου : «Το διώροφο της Τσιμισκή», από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας Λαρισαίων Εκπαιδευτικών (ΟΦΙΛΕ), του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στο αμφιθέατρο του σχολείου.

ΟΦΙΛΕ1 ΟΦΙΛΕ3Για το βιβλίο μίλησαν η Αναστασία Χαρχαρίδου, η Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, η Κωνσταντίνα Ανανιάδου, η Ασπασία Τσιβερτάρα, η Καίτη Τσικούρα και η ίδια, η Λαρισαία συγγραφέας.

Οι ομιλήτριες διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου κι ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη πλοκή και δομή της ιστορίας από τη συγγραφέα, η οποία με όπλο τις λέξεις, εξελίσσει σε ένα ευρύ φάσμα χωροχρόνου, το μυθιστόρημά της, ενώ θέτει και μια σειρά από ενδιαφέροντα ερωτήματα. Είναι ο έρωτας καταφύγιο και λιμάνι; Έχει εθνικότητα; Είναι ο πόλεμος το τέλος της αγάπης; Τελειώνει ποτέ η αγάπη; Ήταν μια «ανοιχτή» παρουσίαση, συλλογική, με λιτή, απλή και κατανοητή ανάλυση, χωρίς φιλολογικές κορώνες, με χαλαρή και φιλική προσέγγιση προς το κοινό, το οποίο αναφέρθηκε με ενθουσιώδη σχόλια, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ενώ τέθηκαν ερωτήματα κι έγινε συζήτηση με τη συγγραφέα.

Εν κατακλείδι η συγγραφέας περιέγραψε το βιβλίο της ως μια συγκινητική ιστορία, με μεγάλες στιγμές, κι επεσήμανε πως είναι η 1η φορά που γίνεται παρουσίαση του βιβλίου της χωρίς εμπορικό σκοπό, παρά μόνο για τη χαρά της ανάγνωσης και της ανίχνευσης της ουσίας.

Τέλος, δέχτηκε από τη διεύθυνση του σχολείου κι ένα μικρό δώρο, μια αφίσα που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές για προηγούμενο παιδικό της βιβλίο. Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα, προς κάθε εκπαιδευτικό που αγαπά το βιβλίο.

Η συντονίστρια της ομάδας, Χαρχαρίδου Αναστασία, αναφέρθηκε στους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Φιλαναγνωσίας ΟΦΙΛΕ, που δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κι αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς.

Οι συναντήσεις γίνονται ανά 15 ημέρες (κάθε 2η Παρασκευή), στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, του Αγ. Κων/νου, (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου), στις 6:00 μ.μ. δίπλα από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη. (Πληροφορίες τηλέφ: 6995471102, e-mail : ofile.pokel@gmail.com).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ