ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, της υφυπ. Υποδομών Μ. Χρυσοβελώνη, του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη καθώς και 7 μητροπολιτών, κορυφώθηκαν την Κυριακή οι λατρευτικές  εκδηλώσεις για τη γιορτή του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου.

axil3 axil1Με κατάνυξη κλήρος και λαός προσκύνησαν το Σάββατο στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τα ιερά λείψανα του πολιούχου και προστάτη της πόλης, ενώ ακολούθησε πολυαρχιερατικός εσπερινός που τελέσθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμο, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Κατάνγκας κ. Μελέτιος, Νέας Κρήνης και  Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.  Ιγνατίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με την τέλεση δοξολογίας και πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, ενώ ακολούθησε  λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου, με κατάληξη την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου και τελέσθηκε αρτοκλασία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αναφέρεται σε δηλώσεις του στη κορυφαία φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας, Αγιο Αχίλλιο.

«Ο βίος, το έργο, οι αρχές και οι αξίες του πολιούχου της Λάρισας είθε να μας εμπνέουν τούτες τις κρίσιμες ώρες», ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ