ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π Ε Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Συλλόγου μας στις 9 Ιουνίου, θα θέλαμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις. Η παράταξή μας προσπάθησε στο προηγούμενο Δ.Σ., στο οποίο είχε τρεις εκπροσώπους, να κάνει πράξη κάποιες προτάσεις της για να λειτουργήσει ο Σύλλογος καλύτερα και να εμπλακούν με τα του Συλλόγου περισσότεροι συνάδελφοι.

Σε όλες τις προτάσεις που έκανε βρήκε τείχος στείρας άρνησης από το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων και δεν κατάφερε να υλοποιήσει παρά τη δημιουργία ιστοσελίδας. Οι προτάσεις μας για δημιουργία Λέσχης Εκπαιδευτικών, για Νομικό Σύμβουλο, για Σύνδεσμο μεταξύ των Συλλόγων Διδασκόντων και του Δ.Σ., έπεσαν στο κενό.

Επιδιώκαμε και επιδιώκουμε να λειτουργήσει ο Σύλλογός μας με περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια και να μπορέσει να συσπειρώσει και …. τους εκπαιδευτικούς-μέλη του, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι αποστασιοποιημένοι εδώ και πολλά χρόνια, κι όχι άδικα. Ζητούσαμε και ζητάμε όχι μόνο την ψήφο των συναδέλφων αλλά τη συμμετοχή τους. Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει. Θέλουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν άλλους στα πόδια τους, σε καθεστώς αδιαφάνειας. Αυτοί είναι οι «επαγγελματίες» μας συνδικαλιστές, οι «ατζέντηδες» των κομμάτων, τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση και την έφεραν στη χρεωκοπία, από τη μια, και, από την άλλη, το «αριστερό» τους συμπλήρωμα.

Η «αριστερά» του δόγματος, της νέας θεολογίας, των καταγγελιών και των κραυγών, η οποία θέτει ως προϋπόθεση την αλλαγή του πολιτικοοικονομικού πλαισίου [!], αλλά όχι μόνο δεν συμμετέχει στην προσπάθεια για την αλλαγή του από τα κάτω, αλλά λειτουργεί διασπαστικά και σαμποτάρει και όποιον άλλον τολμήσει να το κάνει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να σπάσουμε αυτό το περίεργα αλληλέγγυο κατεστημένο και να δώσουμε στους συναδέλφους τη δυνατότητα να πάρουν τον Σύλλογο στα χέρια τους. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες παντού!

Διαφάνεια παντού! Αξιοκρατία παντού! Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την υποκρισία και την ψευτιά και τον αναρχοσυνδικαλισμό. Ο Σύλλογος ανήκει στα μέλη του κι όχι στο Δ.Σ. και αυτό θα γίνει πράξη, έστω και σιγά σιγά, με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Τα συνδικαλιστικά παιχνίδια εντυπώσεων, οι ίντριγκες και οι διαγκωνισμοί θα πάρουν τέλος. Το πάρτι τελείωσε! Ο συνδικαλισμός ή θα είναι αυτόνομος ή δεν θα υπάρξει! Όλοι στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ