Π.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  – ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τη δική της παρέμβαση στον πόλεμο που ξέσπασε γύρω από τα νηπιαγωγεία, κάνει μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, υποστηρίζοντας ότι δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, αλλά αντίθετα αναμένεται να ανοίξουν και νέα τμήματα.

Στην ανάρτησή της η κ. Αναστασοπούλου που καλεί τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεργαστούν και με τους δήμους, αναφέρει τα εξής:

“Το ΥΠ.Π.Ε.Θ από τον Απρίλιο, με την υπ. αριθμ. 3308 / Y1/ 22-04-2016 εγκύκλιο καλεί τους Διευθυντές Α/θμιας Εκπ/σης να προγραμματίσουν τις εγγραφές των νηπίων ηλικίας από 4 έως 6 ετών (Α΄ και Β΄ ηλικίας) και να αναζητήσουν χώρους για να ανοίξουν και άλλα τμήματα νηπιαγωγείων και τους ζητάει να εκτιμήσουν και να καταγράψουν ανάγκες για επιπλέον αίθουσες ανά δήμο, προκειμένου να εγγραφούν και να φοιτήσουν όλα τα νήπια 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία και τους προτείνει να συνεργαστούν με Διευθυντές δημοτικών σχολείων, σχολικές επιτροπές και με Δημάρχους.

Συγκεκριμένα, γράφεται στην εγκύκλιο «με σκοπό την δυνατότητα κάλυψης των αναγκών φοίτησης όλων των νηπίων ηλικίας 4-6 ετών (νήπια 1ης και 2ης ηλικίας ) για τα επόμενα σχολικά έτη, ……. παρακαλούνται, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να λάβουν υπόψη τα στοιχεία που ήδη διαθέτουν, να συνεργαστούν όπου απαιτείται, με τις σχολικές μονάδες (τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία στην περίπτωση συστέγασης) ή κατά περίπτωση να συνεργαστούν με τους οικείους Δήμους, να λάβουν υπόψη τα στοιχεία των δημοτολογίων των δήμων που αφορούν εγγεγραμμένα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2011, 2012 …..….»

Έργο των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης είναι να  εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες αίθουσες  για να στεγαστούν τα νέα τμήματα νηπιαγωγείων”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ