Η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 80% ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η πρώτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής του Τυρνάβου στον αγώνα της για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού ήλθε με την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 στην οποία είχε προσφύγει κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης που ζητούσε την αλλαγή του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΤ 2016

στον οποίο δεν είχε υπολογιστεί το ειδικό τέλος – χαράτσι.

Πρόκειται σίγουρα για μία απόφαση σταθμό για την αυτοδιοίκηση και για την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, η οποία τευτόχρονα δικαιώνει και τον αγώνα των κατοίκων τόσο του δήμου Τυρνάβου όσο και άλλων δήμων που ζητούσαν την κατάργηση του ειδικού αυτού τέλους.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Π. Σαρχώσης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

“Κέρδισε την πρώτη μάχη η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου στο θέμα του 80%, περί μη επιβολής και είσπραξης του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του καταναλισκόμενου νερού.

Πιο συγκεκριμένα, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΤ οικονομικού έτους 2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, μετά την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 που δικαίωσε τη θέση της ΔΕΥΑΤ και δέχτηκε την προσφυγή κατά της πράξης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ζητούσε από τη ΔΕΥΑΤ τη διόρθωση του προϋπολογισμού της.

Τελικά η επιλογή της Δημοτικής Αρχής για τη ΔΕΥΑΤ προχωρά με σταθερά βήματα μέχρι την τελική ικανοποίησή της.

Η επιλογή αυτή στηρίζεται σε μια δίκαιη και σωστή τιμολόγηση και αποτελεί μια επιλογή με διευρυμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά που απαλλάσσει τους πολίτες από χαράτσια αλλά και προοπτικά στηρίζει τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ