ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ SECURITY

Συνελήφθη χθες (17-05-2016) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 45χρονος, ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά με το πρόσχημα διαμεσολάβησής του για πρόσληψη αυτών σε Ιδιωτική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος άνδρας, υποδυόμενος τον εκπρόσωπο της προαναφερόμενης εταιρείας, συμβεβλημένης με στρατιωτικές μονάδες της πόλης, αποσπούσε χρηματικά ποσά από πολίτες που αναζητούσαν εργασία, με το πρόσχημα πρόσληψής τους ως οδηγούς της εταιρείας για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ προκαθορισμένη συνάντηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 45χρονος επ’ αυτοφώρω, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού από αστυνομικό, προσποιούμενο τον ενδιαφερόμενο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και πέντε φωτοαντίγραφα αδειών ικανότητας οδήγησης ισάριθμων ημεδαπών που όπως εξακριβώθηκε, είχαν εξαπατηθεί.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης κατά το τελευταίο δίμηνο με την ίδια μεθοδολογία είχε εξαπατήσει συνολικά έξι πολίτες (μεταξύ αυτών οι προαναφερόμενοι πέντε παθόντες), αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (710) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του στη διάπραξη παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ