ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ EGYPTAIR ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο Θάλασσα καθώς αεροσκάφος της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir, με 66 επιβαίνοντες, έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ.
Πρόκειται για την πτήση MS 804 που εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στο Παρίσι και το Κάιρο. Απογειώθηκε από τον αερολιμένα Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 11:09 το βράδυ της Τετάρτης με 56 επιβάτες, 7μελες πλήρωμα και τρία άτομα προσωπικό ασφαλείας.

Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται δύο βρέφη και ένα παιδί. Οι πρώτες πληροφορίες από την αιγυπτιακή εταιρεία έκαναν λόγο για 69 επιβαίνοντες.

Αξιωματούχοι της EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο εκφράζουν φόβους ότι το αεροσκάφος έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορία ήδη επιχειρεί στο σημείο ενώ ένα δεύτερο πλησιάζει στην περιοχή. Προς το σημείο πλέει επίσης η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Ελικόπτερα τύπου Super Puma βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να διασώσουν επιβάτες από τα νερά.

Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνουν ότι εμπορικό πλοίο που έπλεε 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου ανέφερε μία λάμψη.

Σύμφωνα με αναρτήσεις τη EgyptAir στο Twitter, το σήμα του αεροσκάφους χάθηκε πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, αφού είχε διανύσει περίπου 16 χιλιόμετρα μέσα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Το αεροπλάνο φέρεται να εξαφανίστηκε από τα ραντάρ γύρω στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ πετούσε σε υψόμετρο 37.000 ποδών.

Το σημείο εξαφάνισης της MS 804; σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar24
Το αγνοούμενο αεροσκάφος είχε νωρίτερα πετάξει και πάνω από την Ελλάδα.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού.

Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχο του αεροδρομίου του Καΐρου που επικαλείται η κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα al-Ahram, ο πιλότος δεν έστειλε κάποιο σήμα κινδύνου πριν χαθεί η επαφή με το αεροσκάφος. Η τελευταία επικοινωνία, είπε η πηγή, έγινε 10 λεπτά πριν η πτήση εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Το χαμένο αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320, που είχε μπει σε υπηρεσία το 2003.

Σύμφωνα με την EgyptAir, ο κυβερνήτης του είχε συμπληρώσει 6.275 ώρες πτήσης, συμπεριλαμβανομένων 2.101 ωρών σε αυτό το μοντέλο αεροπλάνου. Ο συγκυβερνήτης είχε στο δυναμικό του 2.766 ώρες πτήσης.skai.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ