ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή μέχρι την επόμενη Κυριακή 22/5, μνημονιακό πολυνομοσχέδιο με ένα νέο μεγάλο πακέτο βάρβαρων μνημονιακών μέτρων λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση, με αυτό το πολυνομοσχέδιο, προωθεί νέα φορολογική επιδρομή, ύψους 1,8 δις ευρώ στα λαϊκά εισοδήματα, μέσω αύξησης ή θέσπισης νέων έμμεσων φόρων, που είναι οι πιο αντιλαϊκοί και επιβαρύνουν κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Επίσης, προωθεί τον «κόφτη» αυτόματων μειώσεων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που είναι νέο, διαρκές, μνημόνιο, που παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, καταλύει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας.

Εκχωρεί τα κόκκινα αλλά ΚΑΙ τα εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ξένα, αρπακτικά, κερδοσκοπικά κεφάλαια, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά, κυρίως ξένα, συμφέροντα, ενώ προστατεύει, ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, την πρώτη κατοικία μέχρι ορισμένο ύψος αντικειμενικής αξίας.

Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς, μαχητικούς και συντονισμένους αγώνες του λαού (εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας, ανέργων, μικρομεσαίων επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών), με διάφορες μορφές (απεργία, κοινές συγκεντρώσεις, πορείες, κλπ).

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αναλαμβάνει μία μεγάλη πολιτική εκστρατεία, για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο – καρμανιόλα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και κυρίως τις ταξικές, αγωνιστικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, που δρουν μέσα στο εργατικό κίνημα, να πάρουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες για μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, συντονίζοντας τη δράση τους, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο και το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα που αντιτίθεται σε αυτές τις δολοφονικές πολιτικές να συμμετάσχει ενεργά.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να πάρει θέση αγωνιστικής συμπαράστασης στους αγώνες αυτούς και καταδίκης των δολοφονικών μέτρων για τον Λαό και τη Δημοκρατία.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και επιτυχία μεγάλων εργατικών, λαϊκών κινητοποιήσεων, για να έχουν μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα και για να αποκτήσουν το χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Τη νίκη θα φέρει ΜΌΝΟ ο αγώνας!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ